Escroci deghizaţi în vânzători ambulanţi

0

Trei vânzători ambulanţi, care străbăteau judeţul în căutare de amatori de chilipiruri, au fost luaţi în colimator de poliţiştii botoşăneni. Cei trei suspecţi, un bărbat de 37 de ani şi două femei de 35 şi respectiv 33 de ani, toţi din judeţul Iaşi, au fost depistaţi de poliţiştii din cadrul postului de poliţie Stăuceni undeva pe raza satului Tocileni. Suspecţii se foloseau de un autoturism şi vindeau produse fără documente de provenienţă. În momentul în care le-au verificat maşina, poliţiştii au găsit 10 pilote. Acuzaţi de comerţ ilicit, ieşenii s-au ales cu o amendă de 5.000 de lei.

Poliţiştii atrag din nou atenţia populaţiei şi spun că metoda cu pricina este folosită de regulă de infractorii voiajori. Ei se prezintă drept vânzători ambulanţi şi oferă spre vânzare diverse bunuri sau afirmă că doresc să achiziţioneze bunuri de la cetăţeni (electrocasnice vechi, fier vechi, diverse produse obţinute în gospodăria proprie). Acesta este însă numai un pretext pentru a intra în curtea sau locuinţele victimelor. Ulterior, ei observă unde sunt ţinute lucrurile de valoare sau banii, iar prin distragerea atenţiei comit furtul.

Pentru a nu deveni victimele unor astfel de infracţiuni, poliţiştii vă recomandă următoarele:

– Acordaţi atenţie persoanelor străine de localitatea dumneavostră care bat la porţile oamenilor sub diverse motive.

– Reţineţi semnalmentele acestora, precum şi alte detalii, cum ar fi bunurile pe care le vând sau autovehiculul cu care se deplasează (culoare, număr).

– Ţineţi permanent legătura cu rudele şi vecinii care sunt în vârstă, reamintindu-le de regulile de siguranţă personală, pentru a nu deveni victimele infracţiunilor de furt sau înşelăciune.

– Asiguraţi în mod corespunzător imobilul pe timpul nopţii sau atunci când nu sunteţi la domiciliu. Este mai ieftin să investiţi într-un sistem de asigurare de calitate decât să deveniţi victima unei infracţiuni de furt.

– Nu oferiţi persoanelor străine informaţii despre bunurile de valoare sau sumele de bani pe care le ţineţi în locuinţă.

– În cazul în care deveniţi victima unei astfel de infracţiuni, sunaţi la 112 sau anunţaţi cea mai apropiată unitate de poliţie.

+0 -0
se încarcă...