Fetiță moartă într-un accident cumplit la Zăicești (galerie foto/video)

0

Un accident cumplit a avut loc pe șoseaua Botoșani-Iași, în apropiere de mănăstirea Zosin, într-un loc devenit deja cunoscut pentru evenimentele rutiere foarte grave.

Incidentul a avut loc marți dimineață, în imediata apropiere a intersecţiei dintre Drumul European E58 şi Drumul Comunal ce duce spre Coşula, unde un autoturism Skoda Octavia, condus de o femeie de 47 de ani, din Târgu Frumos, ce venea spre Botoşani, a pătruns pe contrasens şi s-a izbit violent de un camion ce se deplasa spre Copălău. În ciuda eforturilor şoferului camionului de a evita impactul, şoferiţa a pierdut controlul volanului, iar maşina a intrat în derapaj, lovind camionul cu partea din dreapta spate.

Din păcate, pe acel loc se afla chiar fetiţa de zece ani a femeii, care era adusă de mama ei la un consult oftalmologic la o clinică din Botoşani. Din primele cercetări ale poliţiştilor, se pare că înainte de a intra în curba periculoasă la dreapta, mama fetiţei s-a aplecat să ridice o pungă de chipsuri pentru a-i da micuţei, care plângea. Aceasta a intrat cu viteză prea mare în curbă, astfel că a ajuns pe contrasens, chiar în faţa camionului. Eu am încercat să o evit cât am putut. Am tras dreapta de volan, dar nu am putut. Avea viteză”, a povestit şoferul camionului.

Un alt martor la tragedie, care a ajutat la scoatere celor două din maşină, a spus că fetiţa aflată pe bancheta din spate nu purta centură de siguranţă şi nici nu se afla într-un scaun pentru copii. La locul accidentului a ajuns echipajul de resuscitare şi terapie intensivă (ARTI) al Serviciului Judeţean de Ambulanţă (SJA), care a acordat priimul ajutor celor răniţi şi i-a transportat la spital. Fetiţa, însă, era în stare critică, aceasta suferind o fractură aproape completă la nivelul coloanei cervicale, acolo unde se află şi centrii nervoşi pentru respiraţie. „La faţa locului au fost găsite două victime, dintre care una de zece ani, în stop cardio-respirator provenit în urma leziunilor traumatice severe suferite. S-au început manevrele de resuscitare, care au continuat pe drum, până la secţia de pediatrie, unde au fost continuate de către colegii de acolo”, a precizat medicul Cristian Simionescu, din cadrul SJA Botoşani. Între timp, femeia a fost şi ea internată la Spitalul Judeţean, fiind diagnosticată cu o fractură de bazin.

La faţa locului au ajuns mai multe echipaje de poliţie, care au demarat cercetările. „În urma accidentului a rezultat vătămarea corporală a unei femei de 47 de ani şi decesul unei minore de zece ani, aflată în autovehicul. Se continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă”, a precizat inspectorul Maria Carp, purtător de cuvânt al IPJ Botoşani.

Din păcate, locul în care s-a petrecut accidentul este deja cunoscut ca unul care a făcut foarte multe victime în trecut. De cele mai multe ori şoferii intră cu viteză în respectiva curbă, astfel că ajung pe contrasens, sau frânează brusc, iar maşinile intră în derapaj din cauza asfaltului de proastă calitate.

Mai multe accidente mortale sau foarte grave au avut loc în ultimii ani, unul din cele mortale având loc chiar astă iarnă în aceaşi zonă.

+0 -0
se încarcă...