Incredibil ! Un polițist a furat șpaga dintr-un dosar de corupție

0

Situație incredibilă la Poliția Săveni, unde un polițist angajat ca tehnician în cadrul Serviciului Criminalistic a furat șpaga dintr-un dosar de corupție. Ba mai mult, el și-a „alimentat” viciul fumatului cu peste 2.000 de pachete de țigări de contrabandă confiscate de colegii lui din alte compartimente. Dat în vileag, agentul cu pricina a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Botoșani pentru delapidare şi contrabandă în formă asimilată.

Încadrat în poliție în urmă cu 10 ani, agentul șef adjunct Paul Cătălin N. a lucrat mai întâi în cadrul Poliției orașului Ștefănești, după care s-a transferat la Săveni, unde a deținut funcția de agent tehnician criminalist în cadrul I.P.J. Botoşani, cu atribuţii de gestionar. Profitând de faptul că avea acces la bunurile confiscate sau indisponibilizate de colegi, în perioada 2017 – 2018 (la intervale de una – două zile, fără a putea fi stabilit cu exactitate numărul actelor materiale), el și-ar fi însușit și folosit, în interes personal, suma de 1.000 de lei dată drept șpagă într-un dosar de corupție aflat în lucru la Serviciul de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Economică. Ba mai mult, el și-ar fi însușit și alte mijloace de probă, adică corpuri delicte, respectiv 1.500 de pachete de țigări care făceau obiectul unui dosar penal aflat în lucru tot la structura de investigare a infracțiunilor de criminalitate economică, precum și alte 519 pachete de țigări de diferite mărci, ce făceau obiectul unui alt dosar penal aflat în lucru la structura de poliție rutieră. Altfel spus, în loc să le depună în camera de corpuri delicte, acesta le-ar fi folosit, „alimentându-și” viciul fumatului cu țigările ridicate de la traficanți. Culmea este că exact în anul în care și-a început activitatea infracțională, polițistul cu pricina fusese avansat în grad chiar de Ziua Poliției, el devenind agent șef adjunct.

Isprăvile lui au ieșit la iveală cu ocazia inventarierii bunurilor confiscate, iar cazul a intrat în atenția procurorilor de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Botoșani, dar și a Serviciului Județean Anticorupție din cadrul Direcției Generale Anticorupție. „Ofițerii Direcției Generale Anticorupție (DGA) – Serviciul Județean Anticorupție Botoșani au fost delegați să efectueze activități de cercetare penală și investigativ-operative în vederea realizării materialului probator, în baza căruia a fost adoptată soluția menționată”, se arată într-un comunicat de presă emis de DGA.

Cercetările au durat până ieri, când procurorii au dispus trimiterea lui în judecată. Iar scandalul nu s-a oprit aici pentru că, după ce s-a văzut trimis în boxa acuzaților, agentul șef adjunct Paul Cătălin N. și-a dat demisia din poliție. Însă isprava ar putea să-l coste și mai mult pentru că anchetatorii i-au stabilit și prejudiciul pe care ar trebui să-l restituie respectiv peste 22.000 de lei, la cât au fost estimate țigările de către autoritatea vamală, la care se adaugă cei 1.000 de lei furați din șpagă.

+0 -0
se încarcă...