Patronul Microbuzul, nemulţumit că Eltrans va folosi autobuze – Vă dau în judecată, vă dau şi la DNA!

0
dig

Intenţia municipalităţii botoşănene de a da undă verde societăţii Eltrans pentru a putea folosi autobuze în locul tramvaielor, în perioada în care va fi reabilitată calea de rulare nu este pe placul patronului Microbuzul, Dumitru Balan. Prezent ieri la o dezbatere publică moderată de viceprimarul Cosmin Andrei, Dumitru Balan a ameninţat că se va adresa instanţei, dar şi Direcţiei Naţionale Anticorupţie, apreciind că Eltrans nu este licenţiat pentru a putea folosi autobuze în locul tramvaielor. „Vă dau în judecată. Vă rog să mă credeți că vă dau și la DNA, da, să știți. Nemaivorbind de faptul că eu am suficiente mijloace de transport cu care pot să fac față transportului public local de călători și am deja un serviciu contractat. Sunt prevăzute și niște daune, vă dați seama că sunt dispus să cer câteva milioane de euro Primăriei dacă face o astfel de acțiune”, a declarat Dumitru Balan.

El a arătat că are în momentul de faţă un contract valabil până în luna decembrie a acestui an. „Unde e garantarea acestuia? Dumneavoastră dați acest serviciu de transport, gratuit, Eltrans-ului. Nu e normal”, a mai spus Dumitru Balan, adăugând că a investit foarte mult în mijloace de transport şi va participa şi la licitaţia europeană prin care se va atribui serviciul de transport cu autobuzele  în municipiul Botoşani pentru cinci ani.

Deşi Cornel Lăzăruc, funcţionar în cadrul Serviciului Transporturi, dar şi Bogdan Munteanu, şeful Serviciului juridic, au explicat că Eltrans va folosi autobuzele într-o perioadă limitată de timp, lucru care nu are legătură cu licitaţia europeană, Dumitru Balan a rămas ferm pe poziţie, apreciind că municipalitatea face risipă din bani publici prin achiziţionarea autobuzelor pentru Eltrans.

Oana Georgescu, secretarul municipiului, a intervenit în discuţii cu precizarea că este în analiză o situație excepțională, posibilă și viitoare, iar Eltrans nu va folosi autobuze de mâine. „Dumneavoastră aveți acum un contract care va expira la sfârșitul anului. Avem niște termeni contractuali stabiliți de comun acord care vor înceta la un moment dat. Se va face o nouă procedură iar dumneavoastră mergeți la licitație. Faptul că ați făcut credite ca să vă achiziționați mijloace noi este un fapt pe care vi l-ați asumat prin managementul care l-ați desfășurat. Deja vorbiți ca și cum deja ați fi câștigat licitația ceea ce nu mi se pare corect”, i-a spus Oana Georgescu patronului Microbuzul.

Oficialul a mai arătat că, potrivit reglementărilor legale în vigoare,  municipalitatea este obligată să asigure continuitatea unui serviciu public. Potrivit celor precizate de Cosmin Andrei, fiind vorba de un leasing operaţional, primăria nu cumpără autobuze, nici nu va asigura fonduri suplimentare societăţii Eltrans, unitatea urmând să acopere ratele pentru închirierea autobuzelor din economiile făcute la energia electrică.

„Atunci când se va lucra și nu vor mai putea circula tramvaiele vor fi autobuze pe liniile 101 și 102. Am ascultat punctele de vedere ale operatorului şi le-am consemnat într-un proces verbal. În ceea ce privește amenințările, nu doresc să fac considerații asupra acestora și așa cum am spus și în dezbaterea publică, are la dispoziție instrumentele legale pentru a contesta această hotărâre de CL dacă dumnealui consideră oportun”, a declarat Cosmin Andrei, după dezbaterea publică.

dav
dav
+0 -0
se încarcă...