spot_img
miercuri, aprilie 24, 2024
AcasăLocal BTStart la depunerea cererilor pentru "Bani de liceu"

Start la depunerea cererilor pentru „Bani de liceu”

Programul guvernamental de protecţie socială ”Bani de liceu” continuă și în anul școlar 2019-2020. Cererile pentru obținerea ajutorului de 250 de lei pe lună destinat elevilor se pot depune până pe 25 septembrie.

În perioada 26 septembrie – 15 octombrie, conform calendarului stabilit de Ministerul Educaţiei, vor fi efectuate anchetele sociale şi va fi evaluată eligibilitatea cererilor. Centralizarea cererilor, prin intermediul portalului dedicat, este programată în perioada 25 septembrie -16 octombrie, urmând ca lista beneficiarilor să fie afişată pe site-ul ministerului pe 17 octombrie. Perioada 18 – 21 octombrie este rezervată pentru depunerea contestaţiilor, care vor fi rezolvate între 22 şi 25 octombrie.

Ajutorul de 250 de lei pe lună este destinat elevilor care urmează, învăţământul liceal, cursuri de zi, însă au acces doar cei în cazul cărora venitul maxim pe membru de familie este de 500 de lei pe lună. Atât cuantumul ajutorului financiar, cât și plafonul maxim de acordare au fost majorate anul trecut.

La stabilirea venitului brut lunar / membru de familie se iau în calcul toate veniturile cu caracter permanent, realizate de membrii familiei, în ultimele luni anterioare depunerii cererii, cu excepţia alocaţiei de stat, a alocaţiei suplimentare pentru familiile cu mulţi copii, burselor de studii sau sociale.

Începând cu anul școlar 2018-2019, fiecare beneficiar primeşte lunar 250 de lei, pe durata cursurilor, în situația respectării tuturor condițiilor legale prevăzute. Potrivit reprezentanţilor ministerului, pe lângă indexarea acestei sume, de la  180 lei la 250 de lei lunar, a fost majorată și valoarea plafonului maxim de acordare a bursei de la 150 lei la 500 lei/membru de familie, dată fiind necesitatea de a corela plafonul de acordare a sprijinului cu situația economică actuală.

La începutul anului şcolar trecut, au cerut bani de liceul 2862 de elevi botoşăneni, însă au fost declaraţi eligibili 2404. Peste o sută de elevi au pierdut ajutorul acordat de stat din cauză că au lipsit de la cursuri, ajutorul fiind sistat la 20 de absenţe nemotivate.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
10 ° C
10 °
9.4 °
95 %
3.1kmh
100 %
mie
19 °
joi
18 °
vin
14 °
sâm
18 °
Dum
14 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

  Asta înseamnă să te pregătești bine pentru programul rabla.

EDITORIAL

Ați auzit ce isprăvi a mai comis Marcelașul cel Viteaz în ultimele zile? Ar cam trebui. Nu de alta, dar românilor le place să...

EPIGRAMA ZILEI

Un termen interesant: Poate fi mașină nouă, Numele unui savant Sau ...  instrument de spart ouă! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...