Guvernul dă bani pentru podurile și podețele distruse de inundații

0

Guvernul a alocat, în ultima ședință, bani pentru înlăturarea unei mici părți a efectelor inundațiilor de la începutul verii, când natura dezlănțuită a lăsat în urmă pagube de aproximativ șase milioane de euro. Cele mai mare pagube, peste jumătate din întreaga valoare o reprezintă pagubele din domeniul agricol pentru care nu s-au aprobat încă banii, deși rapoartele au fost înainte către Ministerul Agriculturii.

Guvernul a aprobat până acum doar bani pentu refacerea podurilor și podețelor afectate din Flămânzi, Săveni, Bălușeni Coțușca, Curtești, Călărași, Dângeni, Drăgușeni, Gorbănești, Hlipiceni, Lunca, Manoleasa, Mihai Eminescu, Mihălășeni, Mileanca, Prăjeni, Răuseni, Ripiceni, Sulița, Todireni, Vlădeni și Vlăsinești. Suma alocată de guvern este de 2,193 de milioane de lei, aproximativ 460.000 de euro, și acoperă solicitările la acest capitol, însă mai trebuie alocați bani pentru anumite sectoare de drumuri comunale și județene, locuințe și clădiri afectate, dar mai ales pentru sectorul agricol unde pagubele sunt uriașe.

Natura dezlănţuită de la începutul lunii iulie a lăsat pagube uriaşe în judeţ, nouă comune şi un oraş fiind cel mai grav afectate. Bilanţul pagubelor de atunci se ridica la peste 15 milioane de lei (n.r. – peste trei milioane de euro), cea mai mare parte în domeniul agricol. Dar au fost afectate şi infrastructura rutieră (peste 660.000 de lei), locuinţe şi alte clădiri. Pagubele, la această din urmă categorie se ridică la aproximativ 150.000 de lei. Acestea se adaugă pagubelor din lunile mai-iunie, care au fost evaluate la aproximativ 2,5 milioane de euro.

Deja ai votat!