Târg agricol internațional în apropiere de Botoșani

0

Mâine, la ora 12:00, la Lețcani, în județul Iași, va avea loc deschiderea celui mai mare târg agricol din regiunea Moldovei, Agralim.

Târgul internațional de echipamente, utilaje și tehnică agrară reunește 150 de producători. De asemenea, vor expune mici producători din întreaga Moldovă, printre care și „membrii Asociației Produs din Botoșani, care vor aduce produse tradiţionale din județul nostru, produse din lapte, carne, produse de panificație, miere de albine, uleiuri esențiale”, după cum a declarat Cristian Delibaș, directorul Direcției Agricole Botoșani.Standul de la Botoșani este cel mai mare de la categoria mici producători”, a declarat Florin Mindirigiu, organizatorul târgului.

Târgul va fi deschis de un spectacol al „Rapsozilor Botoșanilor”, după care, la ora 14:00, va ave loc un Forumul „Rolul Regiunii Nord-Est în dinamică agricolă a României”, la care sunt așteptați reprezentanți ai Ministerului Agriculturii, în frunte cu Petre Daea, conducerea Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR), a direcțiilor agricole județene și ale asociațiilor de producători. Astfel, de conferințe vor avea loc și pe parcursul zilelor de vineri și sâmbătă.

Deja ai votat!