Acțiuni inedite organizate de Garda de Mediu Botoșani

0

Comisariatul Botoșani al Gărzii Naționale de Mediu (GNM) a decis ca în acest an să organizeze acțiunea „Let’s Do It, România!” împreună cu cea dedicată Săptămânii Europene a Mobilităţii, care se întinde pe perioada 16-22 septembrie. Astfel, Cristina-Ionela Kashyap a venit cu ideea organizării unui marș pe biciclete până la Lacul Mihai Eminescu din Pădurea Ipotești, unde vor avea loc acțiuni de ecologizare. „Vom merge pe biciclete 15-20 de persoane, printre care 10-12 elevi din clasele mari de la Colegiul Național «A.T. Laurian». Vom pleca sâmbătă dimineață, în jurul orei 9:00, pe traseul: sediul Comisariatului Botoșani al GNM – Stâncești – Lacul Mihai Eminescu – Ipotești – Cătămărești Deal – Botoșani. Vom marca astfel și Săptămâna Europeană a Mobilităţii și acțiunea «Let’s Do It, România!»”, a declarat Cristina-Ionela Kashyap.

În cadrul acțiunii „Let’s Do It, Romania!” vor fi puși la dispoziția participanților aproximativ 9.000 de saci, dintre care 6.000 pentru deșeuri de plastic și fier și 2.700 pentru resturi de sticlă. „Au fost anunțate toate instituțiile publice și chiar Inspectoratul Școlar, deși timpul este foarte scurt. Sunt puși la dispoziția voluntarilor 2.700 de saci și 1.250 de mănuși de la «Let’s Do It, Romania!», iar alți 6.000 de saci și 9.500 de mănuși le-am primit de la Adi Ecoproces”, a mai spus comisarul șef al Gărzii Naționale de Mediu Botoșani.

Ovidiu Aparaschivei, directorul ADI Ecoproces, susține că a pus ala dispoziția voluntarilor saci pentru plastic și metal, deoarece acestea sunt cele mai numeroase din natură.
Voluntarii își vor alege singuri zonele pe care le vor ecologiza. „Hârtia și cartonul este mai puțin, în timp ce deșeurile de plastic și metal sunt cele mai numeroase. Noi vom merge în zona Pădurii Zăicești, mai sus de sensul giratoriu de la Lebăda”, a declarat Ovidiu Aparaschivei.

Județul Botoșani participă pentru cel de al zecelea an consecutiv la campania „Let’s Do It, Romania!”, în cele nouă ediții anterioare fiind printre județele fruntașe.

+0 -0
se încarcă...