Amenzi de 15.000 de lei după afaceri ilegale cu lemne

0

Doi agenți economici din Flămânzi, care ar fi vândut lemne fără efectuarea menţiunilor în Sistemul informatizat de urmărire a materialelor lemnoase, au fost amendați cu 15.000 de lei. Sancțiunile au fost alicate în urma unui control efectuat de poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, împreună cu specialişti din cadrul Gărzii Forestiere Suceava şi Direcţia Silvică Botoşani, în perioada 17-18 septembrie a.c.

Astfel, cu ocazia verificărilor, echipele de control au constatat că cei doi agenți economici au expediat 16,73 m.c. material lemnos în valoare de peste 10.600 de lei, fără respectarea prevederilor legale. Prin urmare, pe lângă sancțiunile aplicate, echipele de control au dispus și confiscarea sumei de 10.691 lei, reprezentând contravaloarea celor 16,73 m.c. material lemnos.

Potrivit reprezentenților Inspectoratului de Poliție al Județului Botoșani, controlul organizat la Flămânzi a vizat prevenirea şi combaterea activităţilor ilegale din domeniul circulaţiei, depozitării, prelucrării şi comercializării materialului lemnos.

+0 -0
se încarcă...