Infirm pe viaţă după un moment de neatenţie

0

Un bărbat din Leorda a rămas fără o mână, după ce şi-a prins-o la tocătoare. Medicii nu au mai putut face decât să îi opereze bontul rămas, osul fiind pur şi simplu fărâmiţat de utilaj.

Accidentul cumplit a avut loc în localitatea Dolina, comuna Leorda, în după-amiaza zilei de luni. Un bărbat de 43 de ani, din localitate, prepara nutreț pentru animale la un utilaj de tocat de mari dimensiuni. La un moment dat, însă, din neatenție, acesta și-a prins mâna stângă în părțile mobile ale tocătoarei, care pur și simplu i-a sfârtecat brațul aproape în întregime. Norocul bărbatului a fost că un copil a deconecat de la alimentarea electrică tocătoarea, astfel că acesta nu a fost tras cu totul în interiorul malaxorului care l-ar fi ucis pe loc.

Oamenii au apelat servciul 112, la fața locului ajungând în scurt timp echipajul de terapie intensivă mobilă al SMURD, care i-a acordat bărbatului primul ajutor, după care l-a transportat la Urgențe.

„Pacientul a fost preluat cu o amputaţie totală la nivelul membrului superior stâng, de la nivelul braţului. Din păcate nu s-a mai putut recupera partea amputată, aceasta fiind distrusă de tocător”, a precizat un asistent din cadrul UPU-SMURD. Cadrele medicale spun totuşi că bărbatul a avut şi noroc, în primul rând pentru că aparatul a fost deconectat repede, dar şi pentru că partea tocătoarei era încinsă de la utilizare, astfel că în momentul în care i-a secţionat braţul i-a făcut şi o stază, oprindu-i sângerarea aproape instantaneu.

Ulterior, bărbatul a fost internat pe secţia de ortopedie a spitalului judeţean, urmând ca medicii să îi opereze partea de os rămasă pentru a se încerca montarea unei proteze.

+0 -0
se încarcă...