DGASPC va înfiinţa un Centru de tranzit

0

În municipiul Botoşani va fi înfiinţat un Centru de tranzit. Potrivit celor precizate de Doina Nacu, directorul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, acest centru va fi realizat în colaborare cu Fundația Hope and Home for Children Baia Mare şi va fi destinat tinerilor care părăsesc sistemul de protecție a copilului, la împlinirea vârstei de 18 ani. Centrul va avea o capacitate de 12 locuri.

Acest centru va fi ridicat lângă Centrul Prietenia, spre strada Trandafirilor. Aici tinerii vor putea sta o perioadă, un an sau doi, până îşi vor găsi un loc de muncă şi vor putea trăi pe cont propriu.

În perioada în care vor sta în Centrul de tranzit, tinerii vor beneficia de consiliere din partea specialiştilor din cadrul Direcției Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului.

În 2018, au plecat din sistem 62 de tineri botoşăneni, care au împlinit 18 ani, iar în 2019 au părăsit centrele statului 18 tineri.

Potrivit reglementărilor legale în vigoare, nu mai beneficiază de măsuri de protecție din partea statului tinerii care împlinesc 18 ani și nu mai urmează o formă de învățământ. Tinerii care îşi continuă studiile, după finalizarea liceului, sunt susținuți de stat până la împlinirea vârstei de 26 de ani.

+0 -0
se încarcă...