Final de telenovelă la ISCTR. Andrei Belic a deveni șef

0

Telenovela de la Inspectoratul Județean de Stat pentru Controlul în Traficul Rutier (ISCTR) Botoșani pare să-și fi jucat ultimele episoade.

La Prefectura Botoșani a venit numirea pe funcția de coordonator al biroului loc a tânărului pesedist Andrei Belic. „Am primit decizia de la Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Traficul Rutier prin care ni se confirmă faptul că, începând cu 3 septembrie, domnul Andrei Beilic este numit în funcţia de coordonator județean”, a declarat prefectul Dan Șlincu.

Numirea a fost blocată timp de mai multe luni de jocurile politice dintre ALDE și PSD și a fost subiectul unei adevărate telenovele. Totul a pornit din primăvară, când, la vizita efectuată la Botoşani, ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a fost nemulţumit de răspunsurile date de directorul ISCTR Botoşani, Liviu Alexa şi de inactivitatea acestuia privind combaterea traficului agabaritic pe drumurile naţionale din judeţ. La o zi după vizita la Botoşani, ministrul Cuc l-a demis pe Alexa şi la numit în funcţie pe Gheorghe Rodovei. Nici acesta nu a demonstrat mai multă implicare, iar după o lună şi jumătate, în cadrul Colegiului Prefectural, a avut o prestaţie ilară atunci când a trebuit să prezinte raportul instituţiei, mai ales capitolul privind controalele la depăşirile de greutate pe drumurile din judeţ. Imediat, prefectul Dan Şlincu a solicitat schimbarea acestuia din funcţie. Astfel, un tânăr inginer de la Secţia Drumuri Naţionale (SDN) Botoşani, Andrei Beilic, a fost delegat pentru cinci luni la ISCTR pentru a prelua conducerea instituţiei, doar că numirea pe funcţie a acestuia nu s-a făcut nici după cinci luni de la transfer.

Întârzierea numirii lui Beilic a făcut parte dintr-un război politic purtat de PSD şi ALDE. Cu puţin înainte de a ieși de la guvernare, ALDE s-a aflat într-o ofensivă de racolare de instituţii. După ce a fost demis de ministrul Cuc, Liviu Alexa a devenit simpatizant al partidului condus de Călin Popescu-Tăriceanu, iar preşedinta organizaţiei Botoşani a ALDE, Liliana Mincă, a făcut presiuni ca acesta să fie repus pe funcţie. Ieșirea de la guvernare a partidului lui Tăriceanu a rezolvat această problemă, iar Beilic a primit numirea la șefia ISCTR Botoșani.

+0 -0
se încarcă...