„Let’s do it, România!” la Botoșani (Foto – video)

0

Let’s do it, România!” a cuprins pentru a zecea oară judeţul Botoșani. De la prefectul județului, până la cei mai mici elevi sute de voluntari s-au implicat în acțiunile de ecologizare a unor zone din județ și din municipiu.

Una dintre instituțiile organizatoare, Comisariatul Județean Botoșani al Gărzii Naționale de Mediu (GNM) și-a dorit ca acțiunea din acest an să fie un pic altfel. Astfel, comisarii instituției și un grup de elevi de la Colegiul Național „A.T. Laurian” au mers pe biciclete spre Lacul cu nuferi de la Ipotești, marcând astfel și Săptămâna Europeană a Mobilității. Ajunși aici, aceștia au participat la ecologizarea pădurii, iar elevi ai Liceului de Artă „Ștefan Luchian”, Andrei Pițu și Toma Rîșca, au asigurat ambianța sonoră prin melodiile interpretate la chitară.

La Ipotești au ajuns și pompierii care, cu ajutorul unei bărci pneumatice, au scos mizeria din Lacul cu nuferi, care este năpădit de stuf.

La câțiva kilometri, în zona Baisa au ajuns și reprezentanții Prefecturii, în frunte cu reprezentantul Guvernului în teritoriu, Dan Șlincu. „Ne-am implicat activ și în acest an în campania de ecologizare pentru a avea un județ mai curat dar și pentru a ne arăta respectul față de natură. Trebuie să conștientizăm faptul că dacă nu avem grijă de mediul înconjurător, generațiile următoare vor avea de suferit”, a precizat prefectul Dan Șlincu.

În cadrul acțiunii „Let’s do it, România!” au fost puși la dispoziția participanților aproximativ 9.000 de saci, dintre care 6.000 pentru deșeuri de plastic și fier și 2.700 pentru resturi de sticlă. „Au participat voluntari din aproape toate instituțiile publice și chiar elevi. Au fost puși la dispoziția voluntarilor 2.700 de saci și 1.250 de mănuși de la «Let’s do it, România!», iar alți 6.000 de saci și 9.500 de mănuși le-am primit de la Adi Ecoproces”, a spus comisarul șef al Comisariatului Botoșani al GNM, Cristina-Ionela Kashyap.

+0 -0
se încarcă...