LSI continuă lupta sindicală în instanţă

0

Conducerea Ligii Sindicatelor din Învăţământ se pregăteşte pentru iniţierea unor noi acţiuni în instanţă. Practic, lupta sindicală în instanţă va fi continuată, motivat de faptul că nu sunt respecte unele drepturi ale angajaţilor din sistem.

Liviu Axinte, liderul LSI, a explicat că unele procese au fost impuse de nedecontarea cheltuielilor făcute de cadrele didactice cu naveta. „Sunt primării care nu decontează lună de lună. Au fost restanţe din perioada sărbătorilor pascale care vor fi acordate în această perioadă, urmând ca alte plăţi să fie făcute în preajma sărbătorilor de iarnă”, a explicat liderul LSI.

Alte procese vizează acordarea sporului pentru condiţii de lucru. Unele procese au fost deja câştigate, însă conducerile şcolilor nu pun în aplicare hotărârile judecătoreşti motivând că nu pot introduce în Edusal aceste drepturi salariale. „Mai avem procese pe calculul salariilor pentru că noi considerăm că salariile nu sunt calculate corect.  Este vorba de dirigenţie, de învăţământul special, gradaţiile de merit, dar şi de învăţământul simultan. Aceste activităţi sunt considerate sporuri şi se calculează nu la salariul actual, ci la salariul din decembrie 2016, când legea spune că trebuie raportate la salariul de bază. Nu este corect ca acestea să fie calculate la salariul de acum trei – patru ani”, a mai spus Liviu Axinte.

La începutul lunii octombrie, conducerea LSI se va întâlni cu liderii organizaţiilor din şcoli, prilej cu care vor fi prezentate şi alte probleme cu care se confruntă sindicaliştii din sistemul de învăţământ.

+0 -0
se încarcă...