Mobilizare la poliția de frontieră în cadrul campaniei Let’s Do It

0

Zeci de polițiști de frontieră s-au mobilizat astăzi și au participat ca voluntari în cadrul campaniei naționale „Let’s Do It, Romania!”. Echipați cum se cuvine, ei au strâns saci de gunoaie pe raza localităților în care funcționează sectoare ale poliției de frontieră. „Susținem initiavele Let’s Do It, Romania! și am ales să o facem prin implicarea și participarea noastră ca echipă #politiadefrontiera. Este un gest de responsabilitate socială pe care am ales să-l facem, un exemplu de urmat pentru ceilalți. Viitorul poate arăta mai bine doar dacă ne implicăm activ în proiecte de voluntariat care susțin protejarea mediului”, a spus Minodora Răcnea, purtător de cuvânt în cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră (STPF) Botoșani și lider județean al Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual din cadrul STPF Botoșani.

Campania are loc astăzi, 21 septembrie, și se desfășoară în 26 de județe din România printre care și Botoșani. ”Ne-am propus ca și anul acesta să ne alăturăm mișcării globale Let’s Do It, World! și să facem din nou curățenie în România alături de voluntarii noștri”, a declarat Ștefan Buciuc, președintele Asociației Let’s Do It, Romania!. Anul trecut, 158 de țări din întreaga lume au participat la Ziua de Curățenie Mondială, adică 11 milioane de voluntari care au strâns 88.500 tone de deșeuri.

Mișcarea Let`s Do It, World! a luat naștere în 2008, atunci când Estonia a organizat prima Zi de Curățenie Națională și a reușit să mobilizeze 50 000 de voluntari într-o singură zi. România este parte din rețeaua internațională Let`s Do It World! încă de la început, fiind a patra țară care a organizat o acțiune națională de curățenie. Comunitatea s-a dezvoltat în ultimii 10 ani și numără astăzi 150 de țări cu experiență sau care vor organiza pentru prima oară o Zi de Curățenie Națională.

+0 -0
se încarcă...