Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” are oaspeţi din străinătate

0

În perioada 23-27 septembrie 2019, Colegiul Național „Mihai Eminescu” din Botoşani este gazda unei activități transnaționale de învățare/predare/formare, în cadrul proiectului « Smart phones for smarter students”. Proiectul, lansat pe 1 septembrie 2018 se va încheia pe 31 august 2020 şi se derulează în cadrul programului Erasmus+, cu sprijinul financiar al Comisiei Europene.

Unitățile de învățământ partenere în proiect sunt: Gymnasium Winsen (Germania, coordonator de proiect), Instituto de Educación Secundaria Playa de Arinaga Aguimes (Spania),  Bundesgymnasium und Bundesrealgymnasium Feldkirch (Austria), Escola Básica e Secondária de Machico (Portugalia) şi Colegiul Național „Mihai Eminescu” Botoşani (România).

Potrivit conducerii colegiului botoşănean, proiectul îşi propune să contribuie la integrarea oportunităţilor oferite de utilizarea telefoanelor mobile în viaţa şcolară. 100 de elevi din cele cinci şcoli europene, alături de cadre didactice, vor lucra împreună online dar şi în cadrul întâlnirilor directe stabilite prin proiect, pentru a descoperi modalităţi eficiente de utilizare a aplicaţiilor de pe telefoanele mobile, existente sau create de grupul țintă, atât în spaţiul şcolar cât şi în afara acestuia.

În cadrul activității transnaționale din Botoşani, elevii şi profesorii trebuie să testeze QR-codurile create anterior de elevii români şi plasate la diverse obiective (QR code – quick response code – este un cod de bare care poate fi citit de smartphone-uri şi care oferă acces rapid la anumite site-uri pe internet – n.r.). Totodată, oaspeţii din străinătate vor participa la ore la disciplinele Chimie, Fizică, Informatică, Limba Engleză, axate pe utilizarea aplicațiilor de pe telefoanele mobile,  la care vor participa elevii din proiect organizați pe grupe. De asemenea, este programată şi o întâlnire cu autorităţile locale, discuţiile urmând a fi axate pe QR-codurile existente, relevanţa şi utilitatea lor.

 

Deja ai votat!
se încarcă...