Continuă lucrările pe Bulevardul „Mihai Eminescu”

Lucrările pe Bulevardul „Mihai Eminescu”, demarate la începutul săptămânii trecute, au intrat într-o altă fază. Echipele de la Conrec au reuşit să scoată pavelele, pe porţiunea delimitată de străzile Marchian şi Octav Onicescu, fiind turnat şi primul strat de asfalt. „Fundaţia a fost pregătită, iar sâmbătă am turnat primul strat de asfalt. Astăzi, am început turnarea celui de-al doilea strat de asfalt. Căutăm să accelerăm lucrările. Zilele viitoare urmează să ridicăm la cotă căminele şi gurile de scurgere ale apelor pluviale”, a declarat Marian Murariu, viceprimar al municipiului. Potrivit edilului, mai sunt de executat câteva lucrări la trecerile de pietoni, deoarece rampele pentru persoanele cu handicap trebuie amenajate astfel încât trecerea să fie lină între trotuar şi carosabil.

„După ce turnăm al doilea strat de asfalt, vom redeschide traficul. Deci se va circula pe bulevard, puţin mai greu deoarece în paralel se vor face şi lucrările de ridicare la cotă a căminelor. Bulevardul nu va mai fi închis complet săptămâna aceasta, numai când turnăm asfalt îl închidem complet”, a explicat viceprimarul.

Închiderea bulevardului a generat o aglomeraţie de nedescris în zona centrală a oraşului. Pe unele străzi maşinile au circulat bară la bară, spre nemulţumirea şoferilor. Marian Murariu a dat astăzi asigurări că în scurt timp lucrurile vor reveni la normal.

„Deranj va mai fi în această săptămână. Am accelerat foarte mult lucrările. Preconizăm că spre sfârşitul săptămânii vom veni cu ultimul strat de asfalt. După ce turnăm al doilea strat de asfalt, vom redeschide traficul, decis se va circula pe bulevard, puţin mai greu deoarece în paralel se vor face şi lucrările de ridicare la cotă a căminelor, dar bulevardul nu va mai fi închis complet săptămâna aceasta, numai când turnăm asfalt îl închidem complet”, a explicat Marian Murariu.

Asfaltarea bulevardului va fi urmată de realizarea marcajelor longitudinale şi transversale, activitate care va impune închiderea acelui tronson, însă măsura va fi anunţată din timp de reprezentanţii primăriei.

Deja ai votat!