Copil sufocat de capacul unui pix

0

Părinţii unui copil de doi ani au trecut prin clipe de spaimă, după ce micuţul lor a înghiţit, din greşeală, capacul unui pix.

Cum bucata de plastic i-a rămas acestuia blocată în căile aeriene, părinţii au sunat la 112. incidentul a avut loc sâmbătă seară, în Botoşani, când copilul se juca în apropierea părinţilor. La un moment dat, micuţul a observat capacul unui pix, pe care l-a băgat în gură, de curiozitate. Bucata de plastic a alunecat pe gât, iar micuţul a început să aibă dificultăţi tot mai mari în respiraţie. În momentul în care părinţii au realizat că nu pot scoate capacul cu forţe proprii, au apelat serviciul 112, la faţa locului fiind direcţionat echipajul de terapie intensivă al SMURD.

Cadrele medicale i-au acordat micuţului primul ajutor, după care l-au transportat la Pediatrie pentru a fi ţinut sub observaţie. „Din fericire, copilaşul nu şi-a pierdut cunoştinţa, iar viaţa nu i-a fost pusă într-un real pericol. Capacul de pix a fost îndepărtat şi acesta şi-a revenit destul de repede”, a precizat un asistent din cadrul Secţiei de Pediatrie.

Medicii spun că au parte zilnic de cazuri în care copii ajung la spital după ce au blocat căile aeriene cu diverse obiecte găsite prin casă, uitate de părinţi, sau lăsate la întâmplare de aceştia.

Deja ai votat!
se încarcă...