Documente false descoperite la frontieră

0

Ieri, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Stânca au descoperit asupra unui bărbat din republica Moldova un permis de conducere şi o carte de identitate cu însemnele autorităților române, care s-au dovedit a fi false.

În vârstă de 33 de ani, B.N. se prezentase ieri la prânz în PTF Stânca pentru efectuarea formalităților de control, încercând să treacă frontiera dinspre Republica Moldova ca pasager într-un microbuz. La controlul de frontieră, asupra bărbatului au fost descoperite, într-un buzunar interior al unei haine, două documente, un permis de conducere şi o carte de identitate, cu însemnele autorităților române, care nu îndeplineau condițiile de formă și fond ale unor documente autentice, fiind false. Cu privire la cele constatate, bărbatul a declarat că a procurat documentele în schimbul sumei de 500 de euro, cu scopul de a obţine mai uşor un loc de muncă într-un stat din vestul Europei.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de complicitate la fals material în înscrisuri oficiale.

Deja ai votat!
se încarcă...