vineri, aprilie 19, 2024
AcasăLocal BTLucrări prin PNDL la patru drumuri județene (video)

Lucrări prin PNDL la patru drumuri județene (video)

În județ sunt în execuție patru sectoare de drum județean prin PNDL, iar oficialii CJ sunt mulțumiți de stadiul lucrărilor, deși în cazul unuia dintre ele DJ 208H, Vorona – Oneaga – Pădureni, constructorul susține că sunt probleme cu defrișarea unor suprafețe întinse de pădure pentru care ar fi necesar avizul Ministerului Mediului. „Nu există așa ceva. E vorba de vreo câteva bucăți, zeci de metri în curbe. Din câte am înțeles eu a și venit avizul de la Garda Forestieră la DJDP și oricum se lucrează în altă zonă”, a declarat Dorin Birta.

La rândul său, Marius Havriș, directorul Direcției Silvice Botoșani, susține că avizul Ministerului Mediului trebuie cerut doar atunci când este vorba de suprafețe, care cumulate, sunt mai mari de un hectar, iar la Oneaga nu ar fi vorba de așa ceva.

Acest sector de drum are o lungime de 12,7 kilometri, iar modernizarea lui se face de către TASA, în schimbul a 20 de milioane de lei, bani veniți din PNDL. Potrivit lui Dorin Birta, lucrările pe acest sector sunt în efectuate în proporție de aproximativ 37%.

Un alt drum care este modernizat acum prin PNDL este DJ 282 A Ionăşeni – Măşcăteni (10 kilometri). Valoarea acestei lucrări, contractată de Big Conf SRL, firmă controlată de Liviu Conţac, este de 16,7 milioane de euro. „Aici se lucrează intens la zona de stabilizare a versanților”, a mai spus vicepreședintele CJ, adăugând că s-a realizat până în prezent cam 20% din lucrare.

Cel mai avansat drum finanțat prin PNDL este DJ 294C Manoleasa – Zahoreni – Borolea (șapte kilometri). Aici, firmele Cornell’s Floor, TASA și Big Conf au reușit să toarne cele două straturi de covor asfaltic. Valoarea contractului este de aproximativ 11 milioane de lei.

Pe cei cinci kilometri din DJ 291D, Ibănești – Cristinești, lucrările, în valoare de aproximativ 7,6 milioane de lei, sunt făcute de o asociere de firme care îi cuprinde aproape pe toți drumarii din județ, Big Conf, Cornell’s Floor, TASA și Conrec. „Săptămâna trecută a fost faza determinantă. Drumul corespunde până la faza de covor asfaltic și se va trece la turnarea acestuia”, a conchis Dorin Birta.

Deja ai votat!
Botoșani
cer fragmentat
4 ° C
4.6 °
1.6 °
80 %
1.8kmh
67 %
vin
11 °
sâm
15 °
Dum
9 °
lun
12 °
mar
13 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

Senatorul Trufin arată pe unde se poate ieși cel mai rapid din județ. Nu acum, în viitor, evident.

EDITORIAL

Ca la fiecare patru ani, înainte de începerea cursei electorale, stâlpii electrici ai județelor, în special cei din orașe, s-au umplut cu postere cu...

EPIGRAMA ZILEI

Găina bătrână Face ciorba bună, Puica tinerea Face ce vrea ea!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...