Lucrări prin PNDL la patru drumuri județene (video)

0

În județ sunt în execuție patru sectoare de drum județean prin PNDL, iar oficialii CJ sunt mulțumiți de stadiul lucrărilor, deși în cazul unuia dintre ele DJ 208H, Vorona – Oneaga – Pădureni, constructorul susține că sunt probleme cu defrișarea unor suprafețe întinse de pădure pentru care ar fi necesar avizul Ministerului Mediului. „Nu există așa ceva. E vorba de vreo câteva bucăți, zeci de metri în curbe. Din câte am înțeles eu a și venit avizul de la Garda Forestieră la DJDP și oricum se lucrează în altă zonă”, a declarat Dorin Birta.

La rândul său, Marius Havriș, directorul Direcției Silvice Botoșani, susține că avizul Ministerului Mediului trebuie cerut doar atunci când este vorba de suprafețe, care cumulate, sunt mai mari de un hectar, iar la Oneaga nu ar fi vorba de așa ceva.

Acest sector de drum are o lungime de 12,7 kilometri, iar modernizarea lui se face de către TASA, în schimbul a 20 de milioane de lei, bani veniți din PNDL. Potrivit lui Dorin Birta, lucrările pe acest sector sunt în efectuate în proporție de aproximativ 37%.

Un alt drum care este modernizat acum prin PNDL este DJ 282 A Ionăşeni – Măşcăteni (10 kilometri). Valoarea acestei lucrări, contractată de Big Conf SRL, firmă controlată de Liviu Conţac, este de 16,7 milioane de euro. „Aici se lucrează intens la zona de stabilizare a versanților”, a mai spus vicepreședintele CJ, adăugând că s-a realizat până în prezent cam 20% din lucrare.

Cel mai avansat drum finanțat prin PNDL este DJ 294C Manoleasa – Zahoreni – Borolea (șapte kilometri). Aici, firmele Cornell’s Floor, TASA și Big Conf au reușit să toarne cele două straturi de covor asfaltic. Valoarea contractului este de aproximativ 11 milioane de lei.

Pe cei cinci kilometri din DJ 291D, Ibănești – Cristinești, lucrările, în valoare de aproximativ 7,6 milioane de lei, sunt făcute de o asociere de firme care îi cuprinde aproape pe toți drumarii din județ, Big Conf, Cornell’s Floor, TASA și Conrec. „Săptămâna trecută a fost faza determinantă. Drumul corespunde până la faza de covor asfaltic și se va trece la turnarea acestuia”, a conchis Dorin Birta.

Deja ai votat!
se încarcă...