Asezământ social asaltat cu cereri înainte de inaugurare

0
dav

Inaugurarea Aşezământului social şi filantropic pentru bătrâni şi orfani, ridicat lângă Biserica „Vovidenia”, este aşteptată cu nerăbdare de zeci de botoşăneni, dovadă fiind cererile primite de preotul paroh Partenie Apostoaie.

„Cu ajutorul lui Dumnezeu, anul acesta am reuşit să finalizăm acoperişul, urmând ca imediat după ce terminăm exteriorul şi sperăm ca vremea să ţină cu noi, să intrăm la interioare. Sala de mese de la demisol este amenajată, avem de acum de amenajat bucătăria, după care trecem la parter unde va fi o sală de conferinţe multifuncţională. Tot la parter va fi şi Paraclisul „Sfântul Efrem cel Nou”, ca un cabinet duhovnicesc, unde omul să-şi regăsească vindecarea prin suflet, prin puterea credinţei, prin puterea lui Dumnezeu. La etajul unu vor fi dormitoarele”, a explicat preotul Partenie Apostoaie.

Potrivit acestuia, în aşezământul social vor putea fi cazate aproximativ 50 de persoane,

„Sper din tot sufletul că, cu ajutorul lui Dumnezeu şi cu bunăvoinţa Consiliului Local, Primăriei şi a oamenilor de bine să putem să facem lucruri bune şi frumoase, aşa încât să dăm în folosinţă acest aşezământ. Noi sperăm cât mai repede, dar nu pot avansa o dată exactă, dar ne străduim să facem un lucru bun pentru botoşăneni”, a mai spus Partenie Apostoaie.

Aşezământul a fost ridicat cu contribuţia Consiliului Local Botoşani, Secretariatului General pentru Culte şi a multor persoane care ştiu că solidaritatea poate să facă minuni. „Să dea Dumnezeu să fie toţi oamenii sănătoşi aşa încât să fie toţi aşezaţi la locul lor şi să nu aibă nevoie de acest centru, dar, după cum vedem, nu ne va lua mult timp pentru a ocupa toate locurile disponibile. Sunt multe probleme în societatea românească, nu le vom rezolva pe toate, dar, cu ajutorul lui Dumnezeu, dacă e un strop de bucurie aici, un strop de bucurie la altă biserică, vom reuşi să ajutăm mulţi semeni. Viaţa este frumoasă, dar trebuie să luptăm, să ne implicăm pentru a fi oameni pentru cei din jurul nostru. Trebuie să facem lucruri bune şi frumoase pentru semeni”, a concluzionat preotul Partenie Apostoaie.

dav
sdr
sdr
Deja ai votat!
se încarcă...