Succes botoşănean la Festivalul Internaţional de Monodramă din Mongolia

0

Spectacolul „Să nu ne răzbunaţi”, prezentat pe 22 septembrie la Festivalul Internaţional de Monodramă, organizat în Republica Mongolia, s-a bucurat de succes. Actriţele Silvia Răileanu şi Ella Nistor au primit din partea organizatorilor Premiul pentru regie. „Mulţumim tuturor care au avut un gând frumos pentru noi! Vă iubim şi vă aşteptăm la teatru”, a transmis Silvia Răileanu.

Spectacolul  „Să nu ne răzbunaţi” este realizat de Studioul de Teatru pentru Tineret, din cadrul Teatrului „Vasilache” şi firma condusă de jurnalistul Ionuţ Poclid. Jocul artistic de o înaltă sensibilitate al Silviei Răileanu prezintă crâmpeie din vieţile românilor deportaţi în Siberia. În acest spectacol, teatrul se îmbină cu filmul, reconstruind realitatea crâncenă a românilor cu destinele mutilate de ruşi. Din echipa care a participat la festivalul din Mongolia au mai făcut parte Ionuţ Poclid (adaptare text şi operator lumini), actriţa Ella Nistor (regie şi operator sunet), şi actorul Florin Iftode (operator imagini video).

Silvia Răileanu a fost invitată la Festivalul din Mongolia, după ce a primit Premiul onorific „Dinu Apetrei”,  în cadrul celei de a XXV-a ediţii a Festivalului Internaţional al Recitalurilor Dramatice „Bacău Fest Monodrame” 2019. Premiul a fost acordat de actorii Teatrului Municipal din Bacău. La acelaşi festival, Silvia Răileanu a primit şi o diplomă din partea Asociaţiei foştilor deportaţi din Basarabia şi Bucovina, ca recunoştinţă pentru păstrarea memoriei calvarului românilor victime ale acelor momente cumplite ale istoriei României.

în perioada 17 – 23 aprilie 2019.

 

Deja ai votat!
se încarcă...