Zeci de femei s-au înghesuit pentru testul Papanicolau

0

Zeci de femei din județul Botoșani au stat la coadă, luni, pentru a-și face gratuit testul Papanicolau, pentru depistarea cancerului de col uterin. Caravana mobilă a ajuns în Piața Revoluției, acolo unde au fost așteptate femei cu vârste între 25 și 64 de ani, iar în zilele următoare va străbate și județul.

Campanie de sănătate publică în cadrul suprogramului de screening pentru depistarea precoce activă a cancerului de col uterin este derulată de Direcția de Sănătate Publică Botoșani, în parteneriat cu Institutul Regional de Oncologie Iași, prin Compartimentul asistenței medicale a comunităților la risc.

Marți, caravana va ajunge în Unțeni, începând cu ora 9.00, unde se va derula aceeași campanie de screening, testarea gratuită Babeș Papanicolau, în vederea depistării precoce a cancerului de col uterin. „Nu e necesar să fie asigurate, testul se realizează la toate femeile cu vârste între 25 și 64 de ani, asigurate și neasigurate, care nu au diagnostic de certitudine de cancer de col uterin, care și-au început viața sexuală, au născut și nu au nevoie decât de buletin și să-și dorească să realizeze această testare, care trebuie făcută o dată pe an”, a declarat Carmen Hliban, coordonator asistenți medicali comunitari din cadrul Direcției de Sănătate Publică Botoşani.

Deja ai votat!