Pariuri sportive verificate cu mascaţii. 59 de percheziţii

0

Mai multe puncte de lucru ale unor case de pariuri au ajuns să fie scotocite de poliţişti, în cadrul unei operaţiuni care are loc la nivel naţional. Percheziţiile au loc în 36 de judeţe, inclusiv Botoşani, sub coordonarea Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice a Poliției Române. Operaţiunea vine după ce reprezentanţii unei firme ar fi instalat și utilizat programe de calculator fără licență.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR), percheziţiile au loc sub supravegherea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație si Justiție şi sunt vizate în total 59 de locaţii, respectiv sediul social al firmei și punctele de lucru ale societății în cauză. Potrivit aceloraşi surse, activitățile sunt desfășurate pe raza municipiului Bucureşti și a județelor Ilfov, Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bistrița Năsăud, Botoșani, Brăila, Brașov, Buzău, Caraș Severin, Cluj, Călărași, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Galați, Giurgiu, Gorj, Hunedoara, Ialomița, Iași, Maramureș, Mehedinți, Neamț, Olt, Prahova, Satu Mare, Sălaj, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiș, Tulcea, Vâlcea și Vrancea. „În cauză, sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de reproducere neautorizată pe sisteme de calcul a programelor pentru calculator în oricare dintre următoarele modalităţi: instalare, stocare, rulare sau executare, afişare ori transmitere în reţea internă. Din cercetări a rezultat că reprezentanții unei societăți având ca obiect principal de activitate „Activități de jocuri de noroc și de pariuri” ar fi instalat și utilizat, în perioada 2016 – 2019, programe de calculator fără licență, aducând astfel prejudicii materiale și de imagine titularilor drepturilor de autor”, se arată într-un comunicat de presă emis de IGPR. În cadrul acțiunii, vor fi puse în aplicare cinci mandate de aducere a persoanelor bănuite, care vor fi conduse la sediul P.Î.C.C.J., în vederea audierii și dispunerii de măsuri legale.

La activități participă și polițiști din cadrul Direcției de Combatere a Criminalității Organizate, Institutului Național de Criminalistică, precum și polițiști de investigare a criminalității economice din cadrul a 35 de inspectorate de poliție județene (Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bistrița Năsăud, Botoșani, Brăila, Brașov, Buzău, Caraș Severin, Cluj, Călărași, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Galați, Giurgiu, Gorj, Hunedoara, Ialomița, Iași, Maramureș, Mehedinți, Neamț, Olt, Prahova, Satu Mare, Sălaj, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiș, Tulcea, Vâlcea și Vrancea).

Deja ai votat!