Aur pentru olimpicul botoşănean Ştefan Răzvan Bălăucă

Olimpicul botoşănean Ştefan Răzvan Bălăucă a obţinut un nou succes de răsunet. Student al Facultăţii de Informatică din cadrul Universităţii „AL I Cuza” Iaşi, Ştefan Bălăucă, alături de alţi doi studenţi de la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași (TUIASI), a reprezentat România la finala Olimpiadei internaționale de matematică pentru studenți organizată de Universitatea Ariel din Israel – „Super Final Round of Mathematical International Olympiad”. Competiţia a avut loc în perioada 22 – 24 septembrie 2019.

Din echipa României au făcut parte studenţii Cristian Stelian Grecu și Ioan Stanciu, de la Facultatea de Automatică și Calculatoare a TUIASI, și botoșăneanul Ștefan Răzvan Bălăucă. Echipa României a obţinut medalia de aur cu punctaj maxim, la egalitate cu echipa Universității de Stat Lomonosov din Moscova, Rusia. La această etapă a competiţiei au concurat 23 de echipe. Cu o zi înainte de proba pe echipe, a fost organizată o etapă individuală. La aceasta au participat 90 de finaliști, printre care și doi dintre studenții echipei de aur – Cristian Stelian Grecu, de la TUIASI, și Ștefan Răzvan Bălăucă. Cei doi studenţi români au obținut tot medalia de aur.

„Aceste rezultate ne dovedesc că învățământul superior din Iași, reprezentat prin cele două universități de top, reușește să aibă performanțe la cel mai înalt nivel. Echipa Universității Tehnice «Gheorghe Asachi» din Iași a fost însoțită în Israel de profesorii Radu Strugariu și Marcel Roman“, a declarat pentru ziarul de Iaşi lect. univ. dr. Marcel Roman, directorul Departamentului de Matematică și Informatică de la TUIASI.

Deja ai votat!