Criminal ascuns de ochii poliţiştilor

0

Un botoşănean a ascuns timp de o zi un criminal pentru că nu a vrut să-i creadă nici în ruptul capului pe poliţiştii care au venit să-l anunţe că individul a ucis un om. Scena s-a petrecut în comuna Frumuşica, dar în momentul în care botoşăneanul a realizat că omorul nu este o invenţie, ci a avut loc cu adevărat, l-a denunţat imediat pe bărbat, suspectul fiind ridicat şi arestat. Ba mai mult, cel pe care îl adăpostise a fost condamnat luna aceasta pentru omor.

Crima a avut loc în noaptea de Revelion, în satul Rădeni din comuna Frumuşica, când Costel Avătămăniţei, în vârstă de 34 de ani, s-a luat la ceartă cu Gheorghe Iacobaş, în vârstă de 56 de ani, cel care îl găzduia de o vreme, din cauza unei sume de bani pe care cel din urmă nu o restituise. Aşa se face că în scandalul iscat tânărul a pus mâna pe un chitănog (n.r. – obiect din metal folosit în agricultură la crearea gropilor), cu care l-a lovit în cap pe bărbat, iar în urma leziunilor suferite săteanul a murit.

Când a realizat ce a făcut, ucigaşul a părăsit locuinţa şi a mers la un alt sătean, pentru a-l ajuta la muncile din gospodărie.

Crimă descoperită de vecini

Crima a ieşit la iveală abia pe 4 ianuarie, când un alt localnic a mers la locuinţa victimei şi a găsit trupul neînsufleţit. Cazul a fost preluat de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunal, iar toate indiciile conduceau spre Costel Avătămăniţei, care era însă de negăsit. Într-un final, poliţiştii au aflat că individul ar munci la un alt localnic şi s-au dus după el, dar proprietarul i-a minţit susţinând că nu îl mai văzuse de o zi.

Bărbatul refuzase de fapt să-i creadă pe poliţiştii care i-au ajuns la poartă anunţându-l că există indicii că Avătămăniţei a comis un omor, crezând că de fapt aceştia ar vrea să-l ducă pe individ la un alt localnic la care acesta fusese angajat anterior. Ulterior, săteanul a aflat că ceea ce au spus poliţiştii era adevărat, s-a sfătuit cu mama sa să sune la poliţie şi s-a hotărât să-l denunţe, Costel Avătămăniţei fiind arestat la scurt timp. Dar vizita poliţiştilor nu fusese întâmplătoare şi asta pentru că procurorii obţinuseră autorizaţie pentru interceptarea telefonului suspectului, criminalul fiind localizat de anchetatori.

Audiat, Costel Avătămăniţei a recunoscut fapta şi a fost trimis în judecată, în urma procesului el fiind condamnat la 12 ani de închisoare pentru omor şi obligat la plata unor daune morale şi materiale de 190.000 de lei faţă de rudele victimei.

Deja ai votat!
se încarcă...