Mincă nu renunță la șefia ALDE. Îl dă în judecată pe Tăriceanu

0

Liliana Mincă nu renunță la șefia ALDE Botoșani și, într-o postare pe Facebook, arată căexcluderea unor oameni care au fondat şi consolidat partidul reprezintă un demers total antidemocratic şi anti-liberal”. „ALDE şi liderul său devin, şi prin această decizie, din apărătorii drepturilor şi libertăţilor cetăţeneşti inamicii acestor valori şi principii liberale. A nu da posibilitatea celor vizaţi pentru excludere să-şi apere în instanţele partidului punctul lor de vedere este un dictat pentru care ar fi invidioşi şi liderii de tristă amintire ai partidului comunist”, a scris Mincă pe Facebook.

Fostul lider ALDE anunţă că va da în judecată formaţiunea politică din care a fost exclusă. „Din punctul meu de vedere, sunt şi voi rămâne membru ALDE, liderul organizaţiei judeţene ALDE Botoşani şi membru cu puteri depline in Biroul Politic Executiv al partidului. Îmi voi păstra calitatea de membru şi funcţiile pe care le deţin în partid prin hotărârea instanţei judecătoreşti”, a mai precizat fostul lider ALDE.

Liliana Mincă se numără printre cei cinci secretari şi subsecretari de stat care au refuzat să-și părăsească funcțiile guvernamentale și care au fost excluși luni partid la solicitarea lui Călin Popescu-Tăriceanu. Ea fost înlocuită cu Roxana Anuşca Ţurcanu, care a fost parlamentar PNL în mandatul 2012-2016, este membră a ALDE din 2018, însă nu a deţinut nicio funcţie în această formaţiune politică. Ea este soţia fostului lider al PNL Botoşani Florin Ţurcanu, care a deţinut şi funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean în legislatura precedentă. Florin Ţurcanu a pierdut funcţia în urma unei condamnări penale.

Deja ai votat!
se încarcă...