Rujeola lovește și în adulți

0

Deşi o boală a copilăriei, rujeola continuă să dea de cap specialiştilor botoşăneni, care o regăsesc şi în rândul adulţilor.

Două cazuri de rujeolă au fost înregistrate la Botoșani la adulți, de 40 și respectiv 50 de ani. Deși această boală extrem de contagioasă lovește mai puternic în copiii, ultimele două cazuri de rujeolă au fost semnalate la adulți.

Anunțul a fost făcut de medicul epidemiolog șef din cadrul Direcției de Sănătate Publică Botoșani, Irina Alecu, care a declarat că în acest an au fost înregistrate în județ 13 cazuri de rujeolă. „Dintre aceste cazuri, un copil de un an și opt luni nu era înscris la medicul de familie, iar cele mai recente cazuri au fost înregistrate la adulți, de 40 și respectiv 50 de ani, semnalând faptul că rujeola este o boală extrem de contagioasă care afectează toate grupele de vârstă”, a declarat medicul epidemiolog şef Irina Alecu, din cadrul DSP Botoşani.

Aceasta a atras totodată atenția că sunt, în continuare, părinți care refuză vaccinarea împotriva rujeolei, aceștia motivâțnd că, în prezent la nivelul județului nu evoluează focare.

Vaccinarea ROR are cea mai mică acoperire vaccinală la grupa 9-11 luni, deși este grupa de vârstă cu cele mai mari riscuri. Acoperirea vaccinală la nivelul județului este de 70%. „Refuzul părinților de a vaccina copiii cu ROR se menține, deși la nivelul județului au existat în permanență acțiuni de identificare a restanțierilor și de comunicare a riscurilor la care se expun copiii nevaccinați”, a mai spus medicul epidemiolog.

Deja ai votat!