Voluntari de la Crucea Roșie Germania, în vizită la Liceul ”Demostene Botez” Trușești

0

Ieri, Liceul ”Demostene Botez” Trușești a primit vizita Crucii Roșii Germania, DRK Sonneberg Kreisverband e.V. Echipajul, alcătuit din 12 voluntari și patru autospeciale de urgență, a participat la o acțiune de informare cu privire la tehnica și personalul de urgență. Potrivit celor precizate de profesorul Daniela Fecioru Cantemir, directorul liceului, voluntarii din Germania au discutat cu elevii despre tehnici de prim-ajutor, logistica în cazul unei catastrofe, intervenții necesare în caz de cutremur, incendii și inundații și au răspuns multitudinilor de întrebări venite din partea elevilor.

„Acţiunea s-a desfășurat în curtea Liceului ” Demostene Botez” Trușești, lăsând posibilitatea tuturor elevilor curioși să observe autoutilitarele și să afle dacă există vreo diferență în modul de intervenție în caz de urgență în Germania. Reprezentantul Crucii Roșii Germania s-a declarat uimit de cunoștințele elevilor liceului atât în materie de tehnici și intervenții, cât și de nivelul ridicat de cunoaștere a limbii engleze. Aceștia au comunicat în limba engleză, fiind ajutați totuși în traducere de voluntarii echipei E PAS din liceu”, a mai declarat Daniela Fecioru Cantemir.

Oficialul a adăugat că reprezentanţii DRK Sonneberg Kreisverband e.V. au venit în Trușești, cu acordul Crucii Roșii România într-o acțiune umanitară condusă de Söllner Andy, în colaborare cu profesorul Anca Melinte și Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Botoșani pentru a ajuta la reabilitarea parţială a căminului, aducându-le copiilor numeroase donații și surprize.

Deja ai votat!