Cătălin Flutur – Nu avem bani să terminăm anul în condiţii cât de cât normale

0

În ultima şedinţă a Consiliului Municipal Botoşani, aleşii locali au discutat în contradictoriu pe marginea proiectului vizând rectificarea bugetară. Social democraţii nu s-au declarat de acord cu modul în care primarul Cătălin Flutur a propus reaşezarea unor sume pe capitole bugetare.

„Am anticipat şi am spus de foarte multe ori că luna septembrie va fi pentru noi sfârşit de linie, că bugetul local nu ajunge, că nu avem bani să terminăm anul în condiţii cât de cât normale. Am crezut, unii dintre noi, poate mai mult dumneavoastră, că rectificările de buget cele promise cea din iulie care de fapt s-a întâmplat undeva prin august, ne va rezolva o parte din probleme. Nu. Vă spun la modul foarte serios, ca să închidem anul, să acoperim toate poziţiile, avem nevoie de 30 de milioane de lei. Am primit la vestita rectificare de buget peste două milioane de lei. În momentul de faţă, nu avem bani pentru plata însoţitorilor persoanelor cu handicap. Am fost păcăliţi, ni s-a spus că apare hotărârea de guvern, că atât este deocamdată, dar a trecut o lună şi jumătate şi nu am primit niciun ban”, a spus Cătălin Flutur.

Potrivit edilului, municipalitatea se va confrunta cu mari probleme financiare.

„Vom fi în imposibilitatea de a achita nişte facturi puţinilor constructori care mai vin să lucreze în municipiul Botoşani. Nu avem bani pentru subvenţia la energia termică. Subvenţia la energia termică este de 12 milioane de lei. Teatrul Vasilache şi Teatrul Eminescu au subvenţii de nouă milioane de lei, Avem presiune pe buget. Teatrul Eminescu a cerut 1,5 milioane de lei subvenţie până la sfârşitul anului. Nu o să aprindem lumina în oraş. Nu vom plăti facturile la apă şi Modern Calor că nu avem de unde”, a mai spus primarul.

Tabăra social democrată este însă convinsă că municipalitatea va primi bani de la guvern, iar problemele prezentate de primar vor fi rezolvate.

+0 -0
se încarcă...