Decizie șoc! Mandate europene de arestare anulate pentru doi botoșăneni

0

Doi botoșăneni care urmau să fie extrădați în Italia au fost puși în libertate ieri, după ce autoritățile judiciare din peninsulă au anunțat că renunță la mandatele europene de arestare emise pe numele acestora și au revocat deciziile prin care au fost introduse semnalările în vederea arestării. În urma acestor comunicări, procurorii au sesizat Curtea de Apel Suceava, care a anulat ieri toate procedurile de extrădare, cei doi botoșăneni fiind eliberați. Totodată, măsurile au fost comunicate Centrului de Cooperare Polițienească Internațională din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române și direcției de specialitate din cadrul Ministerului Justiției în vederea radierii tuturor mențiunilor.

Este vorba de Ramona Elena C., în vârstă de 32 de ani, din municipiul Botoșani, care a fost arestată pe 10 septembrie în baza unui mandat european de arestare emis de Biroul Procurorului Public de pe lângă Instanța din Padova, după ce femeia a fost condamnată la un an de închisoare pentru fals privind identitatea. Celălalt botoșănean eliberat este Constantin B., în vârstă de 56 de ani, din Durnești, care a fost reținut pe 9 septembrie, tot în baza unui mandat european de arestare emis de data aceasta de Procuratura Generală din Potenza. Acuzat de amenințare, violențe și abuzuri sexuale, în urma unor plângeri formulate de fosta concubină, bărbatul fusese condamnat în februrie 2018 la 7 ani de detenție.

Revocarea celor două mandate europene de arestare a venit în contextul în care ambii botoșăneni au fost condamnați în lipsă în Italia, ei neavând posibilitatea să își apere cauzele în fața instanțelor de judecată. De altfel, în momentul în care aceștia au fost reținuți și li s-a comunicat că vor fi extrădați, ei au precizat că intenționează să ceară magistraților italieni rejudecarea dosarelor.

+0 -0
se încarcă...