Majorarea tarifelor la apă şi canalizare, respinsă în Consiliul Municipal Botoşani

0

Deliberativul local a respins proiectul de hotărâre vizând majorarea tarifelor la apă rece şi canalizare, propus de Nova Apaserv. Consilierul liberal Cătălina Lupaşcu a anunţat că grupul liberal nu doreşte această majorare. ”Propunerea grupului PNL este ca serviciile de apă și canalizare să rămână la aceleași prețuri. Prin mandatul pe care îl dăm reprezentantului Consiliului Local, acesta să voteze împotriva noilor prețuri la apă. Botoșănenii trebuie să știe că se solicită majorarea prețului cu 25%”, a afirmat Cătălina Lupașcu.

Mihai Tincu, consilier PSD, a întrebat câtă putere are reprezentantul CL în Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară „Aqua”, organism din care fac parte reprezentanţii tuturor primăriilor. Alesul local a catalogat decizia liberalilor drept una politică, „în condiţiile în care municipalitatea are doar un singur reprezentant şi sunt o sută de persoane care votează”.

„Înţeleg ceea ce spune domnul Tincu, să acoperim, să punem batista pe ţambal. I-aţi întrebat pe locuitorii municipiului dacă vor această majorare?”, a replicat Cătălina Lupaşcu.

Mihai Tincu nu i-a rămas dator. „Nu intra în dialog cu mine, sunt chestiuni economice de care habar nu ai”, i-a spus el Cătălinei Lupaşcu.

Proiectul de hotărâre a fost respins la vot.

Potrivit proiectului inițiat de hotărâre, prețul pentru apa potabilă urma să fie majorat de la 3,71 lei la 5 lei pe metru cub, iar cel pentru canalizare, de la 2,78 lei la 3,47 lei pe metru cub.

Reprezentanţii Nova Apaserv au anunţat că pe 30 iulie 2019, a fost formulată o solicitare către Autoritatea Naţională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilităţi Publice pentru o ajustare a tarifelor serviciilor publice de alimentare cu apă și de canalizare, pornindu-se de la analiza actuală a elementelor de cost și având ca justificare impactul financiar reprezentat de creșterea de la 1 ianuarie 2019 a salariului minim pe economie la 2080 lei, respectiv creșterea cu aceeași dată a tarifelor la energia electrică cu 22%.

Deja ai votat!
se încarcă...