Festivalul „Les Films de Cannes” ajunge la Botoşani

0
dav

Consilierii municipali botoşăneni au aprobat în ultima şedinţă alocarea sumei de 13.000 de lei pentru organizarea la Cinematograful Unirea a Festivalului „Les Films de Cannes”. Festivalul va avea loc în perioada 18 – 27 octombrie. Cătălin Flutur, primarul municipiului, a declarat că suma aprobată este una de principiu, existând posibilitatea ca fondurile alocate de la bugetul local să fie mai mici, în condiţiile în care vor contribui financiar şi unele firme botoşănene.

Potrivit organizatorilor, la Botoşani vor fi proiectate şapte filme care vor fi prezentate de către Irina Margareta Nistor, actorul Vlad Ivanov – Cetăţean de Onoare al municipiului Botoşani şi regizorul Şerban Georgescu.

Vlad Ivanov, unul dintre cei mai apreciaţi actori europeni ai momentului, va deschide prima ediţie a „Les Films de Cannes” la Botoşani. Proiecţia de deschidere va fi „La Gomera”, de Corneliu Porumboiu, film cu care Vlad Ivanov a fost prezent în acest an la Cannes, pentru a cincea oară în competiţie – un record pentru un actor din România.

Ajuns la a zecea ediţie, Festivalul „Les Films de Cannes” propune cele mai importante filme de autor ale anului, precum şi cele mai importante filme româneşti, în avanpremieră. De-a lungul celor zece ediţii, festivalul a ajuns să organizeze ediţii locale la Iaşi, Cluj, Timişoara, Braşov, Oradea, Sibiu. Arad şi Suceava.

+0 -0
se încarcă...