Peste 2200 de liceeni botoşăneni au cerut „Bani de liceu”

sdr

Gabriel Hârtie, inspector şcolar general, a anunţat că 2237 de liceeni botoşăneni au depus dosare pentru a fi incluşi în programul guvernamental „Bani de liceu”.

„Până pe 15 octombrie se efectuează anchetele sociale de către reprezentanţii primăriilor, urmând ca pe 17 octombrie să fie anunţaţi beneficiarii. Perioada 18 – 21 octombrie este rezervată pentru depunerea contestaţiilor, după care, pe 22 octombrie va fi publicată lista finală”, a declarat oficialul.

Ajutorul de 250 de lei pe lună este destinat elevilor care urmează, învăţământul liceal, cursuri de zi, însă au acces doar cei în cazul cărora venitul maxim pe membru de familie este de 500 de lei pe lună. Atât cuantumul ajutorului financiar, cât și plafonul maxim de acordare au fost majorate anul trecut.

Începând cu anul școlar 2018-2019, fiecare beneficiar primeşte lunar 250 de lei, pe durata cursurilor, în situația respectării tuturor condițiilor legale prevăzute. Potrivit reprezentanţilor ministerului, pe lângă indexarea acestei sume, de la  180 lei la 250 de lei lunar, a fost majorată și valoarea plafonului maxim de acordare a bursei de la 150 lei la 500 lei/membru de familie, dată fiind necesitatea de a corela plafonul de acordare a sprijinului cu situația economică actuală.

La începutul anului şcolar trecut, au cerut bani de liceu 2862 de elevi botoşăneni, însă au fost declaraţi eligibili 2404. Peste o sută de elevi au pierdut ajutorul acordat de stat din cauză că au lipsit de la cursuri, ajutorul fiind sistat la 20 de absenţe nemotivate.

 

Deja ai votat!