Incredibil ! În loc să ajungă la spital, s-a trezit în pușcărie

0
Incredibil ! În loc să ajungă la spital, s-a trezit în pușcărie

O botoșăneancă plecată la muncă în Italia de mai mulți ani, programată pentru un transplant de rinichi, a ajuns în pușcărie, în loc de spital. În vârstă de 48 de ani, femeia a fost condamnată în trecut la plata unei amenzi penale de 2.500 de lei pentru abandon de familie, însă fiind plecată în străinătate nu a achitat suma aferentă. Între timp, Biroul de executări penale a cerut transformarea amenzii în zile de pușcărie, iar pe numele botoșănencei a fost emis un mandat de executare a pedepsei, ea având de executat 250 de zile de închisoare în regim de detenție. În luna iulie, în momentul în care a revenit în țară pentru efectuarea transplantului de rinichi, femeia a fost reținută de polițiștii de frontieră arădeni și încarcerată.

În disperare de cauză, ea a plătit amenda de 2.500 de lei și a cerut rejudecarea dosarului privind comutarea amenzii în zile de pușcărie, însă cererea i-a fost respinsă de magistrați. Motivul – rejudecarea putea să aibă loc într-un proces de drept comun, nu în cauzele privind înlocuirea pedepsei amenzii cu închisoarea, așa cum a fost cazul ei. Prin urmare, deși a achitat între timp amenda, femeia a rămas în pușcărie, transplantul urmând să aibă loc sub costodia celor din cadrul Administrației Naționale a Penitenciarelor. Între timp, botoșăneanca a fost transferată de la Penitenciarul Arad la Penitenciarul Bacău , ulterior în Penitenciarul Botoșani și se află în stare gravă. În plus, fata care o însoțea, la momentul când a fost reținută, este în custodia unor cunoștințe în municipiul Petroșani.

Problemele femeii au început în urmă cu mai bine de 10 ani. Căsătorită în trecut, L.A.S a divorțat în 2007, iar băiatul familiei a rămas în grija fostului soț, femeia fiind obligată să plătească o pensie lunară de întreținere de 100 de lei, care ulterior a fost majorată la 250 de lei. Plecată la muncă în Italia, ea s-a achitat de obligații până în 2016, când a crezut că băiatul va veni la ea, doar că nu s-a întâmplat acest lucru. Așa se face că în 2017, când a văzut că aceasta nu mai plătește niciun ban, fostul soț a făcut plângere la poliție, femeia fiind cercetată și trimisă în judecată pentru abandon de familie. Instanța nu a avut cum să nu țină cont de sentințele prin care botoșăneanca fusese obligată la plata pensiei și a condamnat-o anul trecut la plata amenzii penale, deși femeia invocase la rândul ei că nici fostul soț nu a plătit pensia pentru copilul rămas la ea. În primăvară însă, amenda a fost comutată în zile de pușcărie, iar L.A.S. a fost încarcerată.

+0 -0

se încarcă...