Liceul Pedagogic „Nicolae Iorga” şi-a sărbătorit Centenarul (video)

sdr

Liceul Pedagogic „Nicolae Iorga”, unitate de prestigiu a învăţământului botoşănean şi românesc, este în sărbătoare. Unitatea marchează în aceste zile o sută de ani de la înfiinţare.

Sărbătoarea a debutat ieri cu o festivitate emoţionantă la care au participat oficiali, directori ai colegiilor şi liceelor pedagogice din ţară, elevi şi cadre didactice. Emoţia a fost cuvântul de ordine, printre cei care au trăit evenimentul la intensitate maximă aflându-se şi foşti elevi, acum cadre didactice renumite, dar şi cadre didactice aflate la pensie.

Au răspuns invitaţiei organizatorilor Mina Maria Rusu, inspector general în cadrul Ministerului Educaţiei, Cătălin Flutur, primarul municipiului, Daniela Lozneanu, subprefectul judeţului, Liviu Toma, vicepreședintele Consiliului Județean, Tamara Ciofu, deputat PSD, Gabriel Hârtie, inspector şcolar general, profesor Mircea Bertea, preşedintele Asociaţiei Naţionale a Colegiilor şi Liceelor Pedagogice. În deschiderea festivităţii, corul liceului, dirijat de profesorul Laurenţiu Palade, inspector şcolar, a intonat imnul național al României. Mirela Sănduleanu, directorul liceului, le-a mulțumit invitaților că participă la acest moment important din istoria liceului. Oficialii au vorbit la superlativ despre această unitate de învăţământ, elevii şi cadrele didactice de aici, dar şi de cei care s-au format aici şi la rândul lor au pregătit generaţii de elevi. Inspectorul Mina Maria Rusu, fostă elevă a liceului, a reuşit să-i emoţioneze până la lacrimi pe cei prezenţi, vorbind cu respect şi admiraţie despre cei care şi-au pus într-un fel sau altul amprenta pe evoluţia acestui renumit liceu.

Mircea Bertea a acordat din partea asociaţiei pe care o conduce diploma şi medalia „Nicolae Iorga, Botoşani, 100”, directorului liceului, Mirela Sănduleanu.

Astăzi, invitaţii la centenarul liceului au vizitat Memorialul Ipoteşti şi Mănăstirea Popăuţi. Programul a mai inclus ateliere de lucru, activităţi comune părinţi, profesori, elevi. La ora 14.00 a avut loc festivitatea de închidere cu plantarea unui stejar şi a o sută de tuia, în parcul dendrologic al liceului, ridicarea drapelului şi lansarea a o sută de baloane. Sărbătoarea Liceului Pedagogic „Nicolae Iorga” se va încheia, cu o cină festivă.

dav
dav
dav
sdr
dav
dav
dav
sdr
dav
sdr
Deja ai votat!