Loc de joacă modern pentru copiii cu dizabilități (foto – video)

0
Loc de joacă modern pentru copiii cu dizabilități (foto – video)

Copiii cu dizabilități aflați în grija statului și găzduiți de căsuțele Sfântul Mina din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Botoșani au de joi un spațiu doar pentru ei. Este vorba de un teren de joacă amenajat chiar în dreptul celor trei căsuțe construite de Fundația HHC din Baia Mare în apropiere de Liceul Pedagogic. „Copiii aveau nevoie de un spațiu de joacă. Am mai avut și anii trecuți prinsă această alocare bugetară ca și propunere, până la urmă din lipsa fondurilor ne-am prioritizat cheltuielile și anul acesta a venit rândul și acestui loc de joacă”, a declarat Doina Nacu, director executiv DGASPC Botoșani. Potrivit acesteia, investiția s-a ridicat la 60 de mii de lei și a fost realizată în doar câteva zile.

Joi la prânz, în prezența autorităților locale, printre care președintele Consiliului Județean (CJ) Botoșani, Costică Macaleți, a vicepreședintelui CJ, Liviu Toma, care are printre atribuții și coordonarea Protecției Copilului, a secretarului județului, Marcel Bejenariu, dar și a directorilor și șefilor de servicii din cadrul DGASPC Botoșani, a fost inaugurat și sfințit locul de joacă de către preotul Bisericii Sfântul Spiridon, Vasile Acatrinei, în parohia căreia se află și căsuțele de la Sfântul Mina.

De acest spațiu de joacă se vor bucura 72 de copii cu diferite dizabilități, iar președintele CJ a promis că anul viitor vor continua aici investițiile, în sensul că va fi realizat un teren de sport. „E o investiție a Direcției prin Consiliul Județean. Nu a costat foarte mulți bani, iar bucuria copiilor ați văzut-o pe chipul lor. Am discutat cu șeful de centru ca la anul să prindă un proiect, pentru că mai e un teren aici în spate care ar putea fi valorificat ca un teren de sport multifuncțional. Adică să fie și pentru handbal, tenis și tot pe o suprafață de tartan, astfel încât și copiii de aici să facă mișcare”, a declarat Macaleți.

De buna dispoziție s-a ocupat actorul Marius Rusu de la Teatrul „Vasilache”, care a fost deghizat în clovn spre bucuria zecilor de copii.

+0 -0

se încarcă...