Marius Budăi: “Am negociat cu colegi de-ai noştri să semneze moţiunea de cenzură” (video)

0
Marius Budăi: “Am negociat cu colegi de-ai noştri să semneze moţiunea de cenzură” (video)

Social-democrații sunt siguri că moțiunea de cenzură depusă de opoziție la adresa Cabinetului Dăncilă nu va trece, ministrul Muncii, social-democratul botoșănean Marius Budăi, declarând că „numărul de semnături nu va fi egal cu numărul de voturi”. „Suntem într-o luptă politică, suntem în interiorul Constituţiei. O moţiune de cenzură este un demers constituţional, iar politica înseamnă negociere. Negociază dumnealor, discută dumnealor, negociem şi noi, discutăm şi noi”, a declarat Marius Budăi.

Acesta a acreditat ideea că cei patru parlamentari ai PSD care au semnat moțiunea au fost desemnați chiar de către partid, fiind parte a unei strategii puse la cale de social-democrați. „Le-am spus de la început că am negociat cu colegi de-ai noştri să semneze moţiunea de cenzură, pentru a strânge numărul de semnături, pentru că aţi văzut că după o lună şi jumătate nu au reuşit să strângă numărul de semnături, să semneze moţiunea, să poată să o depună şi vom vedea la vot”, a afirmat ministrul Muncii.

Întrebat dacă cele patru semnături date de social-democrați pe moțiunea de cenzură au fost asumate de către partid, Marius Budăi a încercat să retracteze, declarând: „Nu, asta o spun ca negociere. Este o luptă politică și fiecare își folosește instrumentele pe care le are la dispoziție, dar veți vedea că nu toți cei care au semnat moțiunea o vor vota”.

Declarațiile lui Marius Budăi alimentează scenariul că PSD și-a pus oamenii să semneze moțiunea tocmai pentru ca opoziția să piardă cel mai important instrument parlamentar pe care-l are la dispoziție înainte de alegerile prezidențiale. Conștienți că Viorica Dăncilă nu va avea succes, iar poziția sa se va șubrezi puternic după alegeri, PSD ar fi forțat depunerea moțiunii acum, când încă mai poate controla o bună parte dintre parlamentari, mizând pe eșecul acesteia. În condițiile în care scenariul le reușește, social-democrații s-ar menține la guvernare până în primăvară, după care ar putea renunța liniștit la putere, pentru că nu va mai fi timp de modificare a legii electorale, în sensul alegerilor primarilor în două tururi, lucru de care se tem cel mai tare.

 

+0 -0

se încarcă...