CNI scoate la licitație două sectoare de drum cu alunecări de teren (video)

0
CNI scoate la licitație două sectoare de drum cu alunecări de teren (video)

Două dintre cele mai problematice sectoare de drumuri județene, afectate de alunecări de teren, au fost scoase din nou la licitație de către Compania Națională de Investiții (CNI), după ce prețurile au fost actualizate conform Ordonanței 114. Este vorba de sectoarele Roma – Nicşeni (DJ 296), pe o lungime de 1,4 kilometri şi Dumeni – Havârna (DJ293) pe lungime de 900 de metri.

Aceste două sectoare de drum au fost scoase și în primăvară la licitații, dar nu s-a prezentat nimeni, cel mai probabil din cauza prețurilor. Atunci, lucrările de pe sectorul Roma – Nicşeni erau evaluate la aproximativ 13,7 milioane de euro, iar cele de la Dumeni – Havârna șapte milioane de euro. Acum, după ce CNI și Consiliul Județea (CJ) și-au suplimentat contribuțiile, prețurile sunt de 17,7 milioane de euro, respectiv 8,3 milioane de euro.

Licitațiile, care se desfășoară în procedură simplificată, ar trebui să aibă deschiderea de oferte în următoarele zile, pe 9 octombrie, Dumeni – Havârna, și pe 15 octombrie, Roma – Nicşeni.

E un adevărat chin să ajungi până în Dorobanţi. Îţi rupi maşina pe drumurile astea. Degeaba plătim tot felul de taxe şi impozite, că nu se vede nimic. Între Roma şi Nicşeni este o adevărată aventură să mergi cu maşina, dar ce să vorbim de Roma – Nicşeni, când la ieşire din Botoşani drumul parcă e după război. Ăsta e respectul pe care ni-l acordă cei pe care i-am ales să ne reprezinte”, a declarat un şofer revoltat de starea DJ 296.

Pe DJ 296 mai sunt încă trei sectoare cu probleme. Este vorba de unul de 2,6 kilometri, situat la ieşirea din Botoşani spre Cişmea, un al doilea de 1,35 kilometri din vecinătatea terenului de fotbal din comuna Roma şi altul de jumătate de kilometru de la intrarea în Dorobanţi. Acestea urmează să primească avizul CTE interministerial şi apoi să fie scoase la licitaţie de CNI, toate acestea fiind procese de durată.

Reprezentanţii CJ au cerut Direcției Județene de Drumuri și Poduri (DJDP) să intervină în aceste zone cu plombări și covoare asfaltice ușoare. Lucrările, potrivit vicepreședintelui CJ, Dorin Birta, ar fi început dinspre Dorobanți și, în funcție de vreme vor fi finalizate în două-trei săptămâni.

+0 -0

se încarcă...