Bărbat rănit grav de un taur

0
Bărbat rănit grav de un taur

Un bărbat din Dorohoi a fost la un pas de a avea parte de o moarte cumplită, după ce a fost împuns de taur în spate.

Cornul i-a atins artera femurală, acesta fiind aproape să moară prin exangvinare. Doar prezenţa sa de spirit şi curajul au făcut ca acesta să nu moară până la sosirea medicilor, legându-şi singur un garou.
Incidentul a avut loc în gospodăria bărbatului, în momentul în care a vrut să bage unul din tauri în staul. Animalul a devenit agresiv cu un alt taur care era daja în grajd, iar cei doi masculi au început să se atace recirpoc. Bărbatul a avut ghinionul să fie prins la mijloc şi nu a mai putut ieşi din încleştarea celor două animale, la un moment dat fiind ţintuit într-un colţ, unde a fost străpuns de cornul unui taur, care l-a atins în zona din spate a piciorului.

Spre norocul lui, bărbatul a avut suficientă prezenţă de spirit şi tărie şi a ieşit din grajd şi imediat şi-a legat piciorul strâns cu un garou improvizat, speriat de cantitatea mare de sânge pe care o pierdea. A sunat la 112, o ambulanţă ajungând în scurt timp la faţa locului pentru a-i acorda primul ajutor, după care a fost transportat la Dorohoi. Între timp, însă, de la Botşani a fost trimis un echipaj cu medic de la Ambulanţă, care a asigurat transferul direct al bărbatului la Iaşi, acesta fiind diagnosticat cu secţiune de pachet vascular femural. „Pe parcursul transportului starea pacientului a fost stabilă, acesta fiind conştient. A fost transportat la Iaşi, unde a fost dus direct în sala de operaţii pentru sutura secţiunii la nivelul vasului de sânge”, a precizat medicul Cătălina Duhaniuc, medic în cadrul SJA Botoşani.

După operaţie, bărbatul a fost internat pe secţia de reanimare a Clinicii de Chirurgie Vasculară din Iaşi.

+0 -0

se încarcă...