Medici și artiști căutați prin Agenția de Șomaj

0
Medici și artiști căutați prin Agenția de Șomaj
bdr

Numărul locurilor de muncă vacante se menține la un nivel foarte ridicat.

Potrivit Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Botoşani, oferta din această săptămână este de 835 de slujbe. Spitalul Județean „Mavromati” caută cinci medici specialiști cu salariu de angajare de 11.176 de lei, dar și asistenți medicali a căror salariu pornește de la 3.750 de lei. În oferta din această săptămână. predomină posturile pentru ingineri în diferite domenii: programare, automatizări, construcţii, instalaţii, electrice, chimie. De asemenea se mai caută specialiști în marketing, în resurse umane, contabili, translatori, medici sau profesori.

Orchestra Rapsozii Botoșanilor caută un instrumentist, salariul de angajare fiind de 5.019 lei

Şi oferta pentru botoşănenii cu studii medii este destul de diversă. Cele mai multe posturi sunt în construcţii şi în domeniul industriei uşoare, dar sunt scoase la concurs şi posturi de agenţi de vânzări, contabili sau maestru de lumini la Teatrul „Vasilachi”.

De asemenea, în oferta de muncă AJOFM se găsesc şi posturi pentru persoanele necalificate, care nu au studii profesionale sau liceale absolvite, dar acestea sunt în construcţii, confecţii sau la sortarea de produse reciclabile.

Lista locurilor de munca (aici).

De partea cealaltă, un studiu realizat de BestJobs, la nivelul lunii septembrie, cele mai căutate slujbe pe site-urile de recrutare, sunt în domeniile financiar-contabilitate, inginerie şi transport, românii având 74.000 de căutări în total în cele trei domenii, ceea ce reprezintă o creştere de 24% față de luna anterioară. Locurile de muncă din domeniul medical & pharma au înregistrat peste 18.000, cele mai căutate poziţii fiind cele de asistent medical sau farmacist. Alte domenii ce au înregistrat un număr mare de candidaţi care şi-au căutat locuri de muncă sunt: resurse umane (peste 14.000 de căutări), vânzări şi IT (peste 13.000 de căutări, fiecare) şi juridic – cu peste 12.000 de căutări.

+0 -0

se încarcă...