Pensionare surpriză la șefia Poliției

0
Pensionare surpriză la șefia Poliției

Fostul comisar-șef Dumitru Aioanei este, începând de luni, 7 octombrie, pensionar cu grad de colonel în rezervă.

Deşi surprinzător, gestul său a fost privit ca o normalitate de unii colegi, după ce în vară a primit un semnal puternic de la nivel central că nu ar avea şanse să obţină postul pe care îl dorea.

În luna august a acestui an, comisarul şef s-a înscris la concursul pentru funcţia de prim adjunct al inspectorului şef, însă se pare că nu a primit aviz din partea Direcţiei de Informaţii şi Protecţie Internă din cadrul Poliţiei, ulterior apărând şi un comunicat oficial al Inspectoratului General al Poliției Române (IGPR). „Din motive obiective, se amână data susținerii probei interviu pentru concursul organizat în vederea ocupării postului de adjunct al şefului inspectoratului de poliţie judeţean II la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Botoșani, astfel că proba interviul structurat pe subiecte profesionale va avea loc la o dată ce va fi stabilită ulterior”, se arată într-o informare publicată pe site-ul IGPR.

Unul din motivele pentru decizia IGPR pare a fi şi faptul că acesta a fost audiat ca martor în dosarul în care a fost implicat fostul procuror şef Raluca Stăncescu n anul 2017. Între timp, lui Dumitru Aioanei i-ar fi fost retrasă şi autorizația de acces la documente secrete de către Departamentul de Informații și Protecție Internă din cadrul Ministerului Afacerilor Interne (MAI).

Dumitru Aioanei a coordonat Serviciul de Investigare a Criminalității Economice și, totodată a fost adjunct al inspectorului-șef al IPJ Botoșani, Viorel Șerbănoiu.

În prezent, funcția lăsată liberă este vacantă. Celălalt inspector-șef adjunct este Eduard Ilașcu, fostul șef al Poliției Săveni.

+0 -0

se încarcă...