Temperaturi de -1ºC la Botoșani

0
Temperaturi de -1ºC la Botoșani

Dimineața de astăzi cea mai rece din această toamnă. Cel puțin așa arată datele meteorologilor. Temperaturile sub pragul de îngheț, până la -1ºC, iar la ora 7:00 aceata a urcat la 0ºC, dar temperatura resimțită tot de -1ºC era. Temperatura maximă prognozată pentru ziua de astăzi este de 13ºC.

La nivel național, vremea va fi deosebit de rece, în zona montană înregistrându-se ninsori, în Transfăgărășan circulându-se în condiții de iarnă. Meteorologii consideră aceste zile drept primul episod de iarnă autentică. Elena Mateescu, directorul general al Agenției Naționale de Meteorologie (ANM), a subliniat că în acest an episodul de iarnă autentică a venit mai devreme decât anul trecut, respectiv în prima decadă a lunii octombrie. În 2018, în ultima decadă a lunii octombrie, 23 – 24 octombrie, erau în vigoare o avertizare de cod galben şi una de cod portocaliu de ninsori viscolite pentru zona montană.

De mâine, vremea intră într-un proces de încălzire, maxima urmând să ajungă la 19ºC, iar minima la 6ºC. Apoi, până la sfârșitul săptămânii maximele vor urca spre 21ºC, iar minimele vor oscila în jurul temperaturii de 7ºC. „Vom mai avea, pe parcursul lunii octombrie, perioade în care mercurul în termometre să ne aducă valori de temperaturi ridicate şi multe zile cu soare”, a declarat directorul general al ANM.

+0 -0

se încarcă...