3 × 2 =

A password will be e-mailed to you.

În câteva zile vor începe lucrările pe strada Drumul Tătarilor. Documentaţia este finalizată, iar constructorul va primi undă verde pentru demararea lucrărilor. Proiectul a trecut şi de Comisia de sistematizare a circulaţiei în municipiul Botoşani. „În ceea ce priveşte investiția de pe Drumul Tătarilor, ca un aspect inedit, am solicitat mutarea cu cinci metri a trecerilor de pietoni de la centrul intersecțiilor pentru a preîntâmpina blocajele și accidentele rutiere. În capătul tronsonului care va fi reabilitat, spre strada Săvenilor, va fi amenajat și un sens giratoriu”, a declarat Cosmin Andrei, viceprimar al municipiului, preşedintele Comisiei de sistematizare a circulaţiei.

Pentru reabilitarea şi modernizarea străzii Drumul Tătarilor, municipalitatea botoşăneană a primit 6,281 de milioane de lei, în cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Locală. Contractul de finanţare a fost semnat în martie 2018, de către primarul Cătălin Flutur şi vicepremierul Paul Stănescu.

În urma licitaţiei, lucrările au fost atribuite cu suma de 4,830 de milioane de lei, fără TVA, din care revizuirea documentaţiei 94.716 lei, iar execuţia lucrărilor 4,735 de milioane de lei, fără TVA. Câștigătorul licitației este asocierea de firme Conrec – Cornel’s Floor și Nord Proiect, liderul asocierii fiind Conrec.

Contractul a fost semnat în martie 2019, durata acestuia fiind de 12 luni, perioadă care include şi revizuirea documentaţiei.

Drumul Tătarilor are o lungime de 2,1 kilometri, în contract, fiind incluse, pe lângă reabilitarea străzii, reabilitarea trotuarelor, realizarea sistemului de  colectare ape pluviale şi iluminat public.

Apreciază calitatea articolului

1 VOTURI - MEDIE: 5,00
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele
Încarc...