Botoșăneni înșelați de bișnițari de ocazie

0

Dornici de a câştiga câţiva bani în plus la diferenţa de curs valutar oferit de bişniţari, doi botoşăneni au fost înşelaţi de mii de lei de doi bărbaţi din Neamţ. Ulterior, cei doi au fost prinşi de poliţişti, care trag un semnal de alarmă în privinţa acestor tehnici.

Ambele cazuri au fost parcă trase la indigo, de fiecare dată autorii fiind originari din Piatra Neamţ. Mai întâi, poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Botoşani au fost sesizaţi de către o tânără de 21 ani, din localitatea Ştiubieni, cu privire la faptul că miercuri a efectuat o tranzacţie de schimb valutar cu o persoană necunoscută, în urma căreia a fost prejudiciată cu suma de 1.300 de lei.

În urma cercetărilor efectuate de către poliţişti s-a stabilit faptul că în timp ce se afla în incinta unei unităţi de schimb valutar din municipiul Botoşani cu intenţia de a schimba în lei o sumă de bani (euro), a fost abordată de un bărbat care i-a propus să îi schimbe el banii, la o rată de schimb mai avanjatoasă. Femeia a fost de acord şi l-a însoţit pe bărbat într-un loc ferit, pentru a efectua tranzacţia, după care bărbatul a părăsit zona. Ulterior, femeia a constatat faptul că din totalul sumei îi lipsesc 1.300 de lei.

În urma verificărilor efectuate de către poliţişti autorul faptei a fost identificat în persoana unui bărbat de 31 de ani, din judeţul Neamţ.

Tot miercuri, poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Botoşani au identificat un bărbat de 39 de ani din judeţul Neamţ, bănuit de comiterea unei infracţiuni de înşelăciune.
Astfel, pe 7 octombrie, în timp ce se afla în faţa unei case de schimb valutar din municipiul Botoşani a abordat un bărbat de 66 de ani, din localitatea Curteşti, căruia i-a propus să îi preschimbe în euro o sumă de bani, la o rată de schimb mai avantajoasă.
Motivând că nu deţine întreagă sumă necesară asupra sa, autorul i-a restituit bărbatului de 66 de ani banii respectivi, părăsind locul faptei sub pretextul că merge la domiciliu să aducă întreaga sumă în euro necesară.

După plecarea bărbatului, persoana vătămată a numărat din nou banii primiţi constatând că îi lipseşte suma de 1.128 lei.

În ambele cauze se continuă cercetările sub aspectul comiterii infracţiunii de înşelăciune, urmând ca în funcţie de rezultatul acestora să se propună o soluţie procedurală. „Această metodă de înşelăciune presupune ca la un schimb valutar făcut la colţul străzii, în schimbul unui presupus profit, cel care acceptă ajunge de fapt sa primească mai puţini bani. Pentru a nu deveni victima unei astfel de infracţiuni, poliţiştii recomandă cetăţenilor să efectectueze tranzacţii de schimb valutar doar în unităţile autorizate şi să nu se lase atraşi de anumite oferte aparent avantajoase ale unor persoane „binevoitoare”, a precizat inspectorul Maria Carp, purtător de cuvânt al IPJ Botoşani.

+0 -0
se încarcă...