Demersuri pentru închiderea centrelor de plasament din judeţ

0
5
sdr

Până la finele anului viitor 130 de copii şi tineri aflaţi în centre de plasament din municipiu şi judeţ se vor muta în apartamente sau case de tip familial. Asta pentru că Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului trebuie să închidă toate centrele de plasament din judeţ. Potrivit celor precizate de Alexandru Colbu, director adjunct al DGASPC, se apropie de final procedura de achiziţie a şase apartamente cu patru camere unde vor fi mutaţi cei 50 de copii din Centrul Prietenia. Alţi 40 de copii din sistem, aflaţi acum în Centrul de plasament din Truşeşti, vor fi cazaţi în două case de tip familial, tot aici urmând să fie construit şi un centru de zi. “La Pomârla, cu sprijinul Fundaţiei Hope and Homes for Children Baia Mare, vom închide acel centru şi vom construi două case de tip familial pentru cei 40 de copii instituţionalizaţi”, a arătat Alexandru Colbu.

Directorul adjunct al DGASPC a estimat că la finele acestui an, începutul anului viitor, vor fi semnate contractele de finanţare sau execuţie, operaţiunile depinzând de stadiul fiecărui proiect.

Închiderea celor trei centre nu va impune disponibilizări de personal “Toată resursa umană pe care o avem o vom folosi în noile structuri create”, a mai spus Alexandru Colbu.

Un alt proiect al DGASPC presupune construirea unui Centru de tranzit pentru tinerii care părăsesc sistemul de protecţie la împlinirea vârstei de 18 ani. Prin deschiderea acestui centru, tinerii vor avea o locuinţă, până la reintegrarea lor în comunitate.

+0 -0

se încarcă...