Încep raziile contra şoferilor care butonează telefonul (video)

0

La sfârşitul acestei săptămâni intră în vigoare noile prevederi ale Codului Rutier cu sancţiuni drastice pentru cei care încalcă legea. Telefonul ținut în mână de șoferii care se află la volan devine istorie după întroducerea unei noi legislații. Pe lângă amendă, conducătorii auto vor rămâne fără permis timp de 60 de zile. Totuși, există situații în care telefonul mobil poate fi folosit de șoferi, iar GPS-ul poate fi în continuare utilizat, însă doar în anumite condiții.

Polițiștii rutieri botoșăneni atrag atenția șoferilor că pe drumul Suceava- Botoșani și Botoșani Iași, sector de drum european, toți conducătorii auto trebuie să circule cu autoturismele folosind luminile și pe timpul zilei. „Noi avem sector de drum european de la intrarea în județ, dinspre Suceava, până la ieșirea din județ, către Iași. Pe acest sector de drum, folosirea telefonului mobil și neaprinderea luminilor va conduce la suspendarea dreptului de a conduce pe o perioadă de 30 de zile”, a declarat șeful Serviciului Poliției Rutiere Botoșani, Teodor Orhei. Șoferii vor putea totuși folosi telefonul dacă sunt blocați în trafic sau la semafor.

Mulți dintre conducătorii auto nu cunosc acest lucru sau pur și simplu ignoră această regulă. Potrivit Codului Rutier, şoferii care circulă pe autostrăzi, drumuri expres şi drumuri naţionale europene vor fi obligaţi să folosească şi în timpul zilei luminile de întâlnire sau luminile pentru circulația diurnă.

Aşadar, de sâmbătă orice şofer care ţine telefonul în mână, chiar dacă nu vorbeşte, poate rămâne fără permis, dacă este prins de poliţişti. În acest scop, poliţiştii vor folosi echipamentele de înregistrare video din dotare, pentru a nu exista dubii în privinţa sancţiunii.

+0 -0
se încarcă...