Bogdan Buhăianu, despre criza locurilor de veci – O să meargă lumea cu sicriul în faţa primăriei

0
bty

Criza locurilor de veci se adânceşte. În câteva luni municipalitatea botoşăneană nu va mai avea locuri de veci disponibile. Potrivit celor precizate de Bogdan Buhăianu, directorul general al societăţii Urban Serv, la această dată mai sunt 40 de locuri libere în Cimitirul Eternitatea, iar în Cimitirul Pacea nu se mai concesionează locuri de aproximativ un an.

„Eu sunt operator şi administrez ceea ce am. Mai sunt 40 de locuri şi în câteva luni nu vor mai fi nici acestea. O să meargă lumea cu sicriul în faţa primăriei. Noi trimitem periodic informări la primărie cu locurile disponibile şi nu înţelegem de ce nu s-a luat o măsură până acum”, a afirmat Bogdan Buhăianu.

Municipalitatea botoşăneană bate pasul pe loc în privinţa extinderii Cimitirului Eternitatea pe terenul primit de la Ministerul Agriculturii. Răspunsurile oficiale arată că în privinţa acestei extinderi încă se lucrează la partea de documentaţii. „Lucrarea în sine ar însemna peste şapte milioane de lei, dacă i-am avea”, declara primarul Cătălin Flutur, în urmă cinci luni. Potrivit edilului, se purtau discuţii cu reprezentanţii comunităţii catolice, care ar fi dispuşi să cedeze mare parte din suprafaţa de acolo. Este vorba de cimitirul aflat lângă cel armean, tot în zona Eternitatea.

În municipiul Botoşani, la o medie de 35 de decese pe lună, în 80% din cazuri familiile au deja perfectate concesiuni cu Urban Serv. Deşi de câţiva ani se concesionează locuri de veci numai în caz de deces, unii botoşăneni au locuri concesionate în urmă cu mai mulţi ani.

La nivelul Urban Serv a fost realizată o documentaţie pentru amenajarea unor locuri de veci, pe o parcelă, în extinderea de care se vorbeşte de câţiva ani. Nu se ştie însă dacă această documentaţie va fi luată în calcul de reprezentanţii primăriei. Bogdan Buhăianu susţine că amenajarea unor noi locuri de veci nu mai poate fi amânată. „Este foarte grav. Oamenii suferă în momentul în care se întâmplă nenorocirile astea. Nu pot să înţeleg de ce o comunitate cu 100.000 de oameni nu are în momentul de faţă un cimitir pregătit. Primăria Botoşani are la dispoziţie terenul pe care să realizeze acest cimitir”, a concluzionat Bogdan Buhăianu.

+0 -0
se încarcă...