Măsuri pentru colectarea selectivă a deşeurilor

0
13
sdr

Societatea Urban Serv a început să distribuie în această lună, în cartierele cu case din municipiul Botoşani, saci galbeni pentru pentru plastic şi doze de metal şi saci albaştri pentru hârtie şi carton. Sacii sunt pentru perioada octombrie 2019 – februarie 2020, după care botoşănenii de la case vor trebui să se prezinte la sediul Urban Serv pentru a primi sacii aferenţi perioadei de colectare martie – iulie. „Am distribuit la aproximativ 40% dintre cele 4.500 de case, iar până la sfârşitul lunii vom distribui la toţi cetăţenii de la case. Colectarea se va face cu maşini separate, în anumite zile ale lunii, după un program care va fi anunţat. Sacii de culoare galbenă vor fi ridicaţi în prima şi a treia săptămână din lună, iar ceilalţi în a doua şi a patra săptămână”, a declarat Bogdan Buhăianu, directorul general al societăţii.

Botoşănenii trebuie să ştie că, în condiţiile în care în sacii primiţi de la Urban Serv vor pune şi deşeuri menajere, aceştia nu vor fi ridicaţi din faţa caselor.

Potrivit oficialului, colectarea selectivă depinde foarte mult şi de modul în care înţeleg cetăţenii să arunce deşeurile, respectiv să respecte indicaţiile de pe containerele existente în platformele de lângă blocuri. „Toate cele 85 de platforme de la blocuri sunt utilate cu containere pentru plastic, hârtie, carton şi sticlă. În 18 platforme sunt şi containere de patru – şapte metri cubi pentru plastic. Vom continua să amplasăm astfel de containere în toate platformele în următoarea perioadă”, a mai spus Bogdan Buhăianu.

+0 -0

se încarcă...