Circulaţie îngreunată din cauza unui tramvai

0

Circulaţia a fost îngreunată astăzi, în intersecţia Calea Naţională – Sucevei, din cauza unui tramvai care a ocupat două benzi. „Acolo nu a fost o deraiere, ci o problemă la macaz. Practic, un boghiu (cadrul la care sunt montate roţile – n.r.) a rămas pe o direcţie, iar celălalt pe cealaltă direcţie. A durat aproximativ 40 de minute până când am adus o maşină care a repus tramvaiul pe direcţia bună”, a declarat Victor Ivănescu, directorul Eltrans.

Acesta nu este primul incident înregistrat în respectiva intersecţie. În luna iunie, echipele Eltrans s-au confruntat cu o problemă similară. A doua zi după evenimentul rutier, la primărie a avut loc o şedinţă la care au participat  Cosmin Andrei, viceprimar al municipiului, Victor Ivănescu, directorul Eltrans şi Victor Ciubotaru, şeful Biroului Rutier din cadrul Poliţiei Municipiului Botoşani. Oficialii au stabilit că zonele cu risc de accidente sunt strada Primăverii (în dreptul Parcului Curcubeului), strada Sucevei (benzinăria Petrom şi Carrefour), Calea Naţională (E.On, Bazar, Moldopan şi intersecţia cu calea ferată din Zona Industrială). Tot atunci s-a decis ca în zonele cu risc tramvaiele să circule cu zece kilometri la oră, iar în celelalte zone viteza acestora să nu depăşească 30 de kilometri la oră, în condiţiile în care, până în iunie, viteza tramvaielor ajungea şi la 50 de kilometri la oră.

Incidentul de astăzi demonstrează, dacă mai era cazul, că sunt mari probleme în privinţa căii de rulare.

În ultimele luni, revoltaţi de problemele apărute în sistemul de transport cu tramvaiul, mai mulţi botoşăneni au cerut scoaterea tramvaielor şi înlocuirea acestora cu autobuze. Măsura înlocuirii tramvaielor nu poate fi luată însă de pe o zi pe alta. Eltrans va achiziţiona în leasing operaţional nouă autobuze care vor circula pe cele două trasee din municipiu.

Victor Ivănescu a explicat că abia după ce municipalitatea va semna cele două contracte de finanţare în baza cărora va fi reabilitat sistemul de transport cu tramvaiul, va fi demarată şi procedura de achiziţie a autobuzelor.

+1 -0
se încarcă...